Apie dingusias apsaugos priemones A. Veryga ir S. Skvernelis nieko nežino | Kas vyksta Kaune

Apie dingusias apsaugos priemones A. Veryga ir S. Skvernelis nieko nežino papildyta S. Skvernelio komentaru

Asociatyvi / DELFI ir SAM nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Buvęs premjeras Saulius Skvernelis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako neturintys žinių, kad būtų galėjusios dingti apsaugos priemonės.

„Aš tikrai nežinau turinio, nežinau, apie kokias priemones kalbama, ko ir kas pasigedo, pradžioj tik priminsiu, kad tikrai logistika buvo sudėtinga. Buvo lėktuvais gabenama, geležinkeliu, daug prekių buvo saugoma Lietuvos pašto sandėliuose, iš pradžių net ne Ekstremalių situacijų centro sandėliuose“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A. Veryga.

„Tikrai nebuvo labai paprasta viską skaičiuot, žiūrėt, todėl negaliu detalių pakomentuot, nes nežinau, nei ko ten pasigedo, nei kokiam etape pasigesta“, – teigė buvęs ministras.

Papildyta 11.59 val.

Žinių apie dingusias apsaugos priemones neturi ir buvęs premjeras Saulius Skvernelis.

„Nebuvo jokios informacijos žinoma ir šiandien nesu tikras, ar kas dingo. Keista, kaip Sveikatos apsaugos ministerija nesugeba elementarių dalykų atlikti. Jei prekės pasiekė Lietuvą, o jos pasiekė Lietuvą, yra ir Kinijos muitinės, ir Lietuvos muitinės dokumentacija“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime situaciją komentavo S. Skvernelis.

„Reikia pasižiūrėti dokumentaciją ir labai aiškiai matysis, kur tos prekės, kas paėmė ir kas neperdavė kažko, jei taip yra. Tai yra elementarūs buhalteriniai dalykai, negali taip būt, prekės pasiekė Lietuvą, faktas, kad pasiekė sandėlį, kažkas paėmė iš sandėlio, neateina taip, kad „duok man prekių“, yra dokumentacija, turbūt surinkt važtaraščius prekių gabenimo nėra labai sudėtinga“, – teigė S. Skvernelis.

Sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, jog kreipėsi į teisėsaugą dėl apsaugos priemonių trūkumo. Anot sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, trūksta apsaugos priemonių už 912 tūkst. eurų.

„Reaguodami į susidariusią situaciją su Ekstremalių sveikatai situacijų centro komanda kreipėmės į Generalinę prokuratūrą, prašydami pradėti procesinius veiksmus su tikslu išsiaiškinti šio trūkumo priežastis bei nustatyti kaltus asmenis“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė ministras.

Pasak jo, trūksta apsaugos priemonių, kurios buvo užsakytos iš Kinijos už 24 mln. eurų.

„Trūksta beveik 850 tūkst. vienetų prekių: apsauginių akinių, medicininių kepurių, medicininių kaukių, vienkartinių chalatų, vienkartinių pirštinių“, – sakė A. Dulkys.

Tai ministro teigimu, būtų maždaug 20 traukinio vagonų užimantis trūkstamas kiekis.

Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė sakė, jog priemonių pristatymą organizavo Susisiekimo ministerija, kuri turėjo jas paskirstyti sveikatos priežiūros įstaigoms, kurios turėjo pateikti Ekstremalių sveikatai situacijų centrui (ESSC) priėmimo-perdavimo aktus apie gautas ir suskaičiuotas prekes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA