Vakcinacijos proceso Kaune trūkumai: užimtas telefonas ir ribotos išankstinės registracijos galimybės | Kas vyksta Kaune

Vakcinacijos proceso Kaune trūkumai: užimtas telefonas ir ribotos išankstinės registracijos galimybės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuolat užimta vakcinacijos telefono linija ir ribota galimybė registruotis vakcinacijai labiau iš anksto, kad būtų galima laiku nutraukti privalomų medikamentų vartojimą – problemos, į kurias turėtų atkreipti dėmesį masinei vakcinacijai besiruošiantis Kaunas. Apie šiuos proceso organizavimo trūkumus portalui „Kas vyksta Kaune“ praneša skaitytojai.

Vakcinacijos linijai – didelės apkrovos

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ nuolat kreipiasi kauniečiai nepatenkinti, kad negali prisiskambinti savivaldybės skelbiama Vakcinacijos linija – 8 37 401 420. Portalo redakcijos atliktos stebėsenos metu tris kartus iš penkių bandymų, telefonas suveikė. Tačiau buvo keletas atvejų, kuomet po išklausyto pranešimo pasigirsdavo užimtumo signalas.

Tokia patirtimi pasidalino kaunietė Aldona, sakiusi, kad gavusi žinutę apie registraciją vakcinavimui, norėjo paskambinti ir pranešti darbuotojams, kad atvykti neketina, nes pageidauja kitos vakcinos, nei buvo nurodoma žinutėje. „Pusę dienos negalėjau prisiskambinti, nes visą laiką rodė, kad linija yra užimta“, – sakė ji.

„Esant itin dideliam skambinančiųjų srautui, kai visa „karštosios“ linijos komanda konsultuoja ar padeda miestiečiams, iš karto po pranešimo girdisi užimtumo signalas“, – portalui patvirtino ir Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Daiva Kuzminienė. Ji patarė negalintiems prisiskambinti pacientams kreiptis el. paštu vakcinacija@kaunopoliklinika.lt.

Pasak D. Kuzminienės, Kauno Vakcinacijos linija – 8 37 401 420 – nesustodama veikia nuo sausio vidurio. Čia budintys operatoriai padeda užsiregistruoti prioritetinės eilės sulaukusiems kauniečiams, negalintiems to padaryti internetu, ar norintiems jau suplanuotą vizitą perkelti į kitą dieną.

Galimybės registruotis labiau iš anksto – nėra

Kita į redakciją paskambinusi kaunietė Rasa V. iškėlė kitą problemą. Moters skundėsi, kad vartoja vaistus, kurių vartojimą turėtų nutraukti ne vėliau nei prieš savaitę iki suplanuoto skiepijimo. „Žinutę gauni vos ne iš vakaro, man neįmanoma pasiruošti“, – skundėsi ji.

„Šiuo metu pacientų registracija vykdoma pagal vietoje turimus vakcinų kiekius, o jie kol kas yra sąlyginai nedideli. Deja, bet neturime informacijos dviems savaitėms į priekį kada ir koks kiekis vakcinų bus gautas, todėl, bent jau kol kas, negalime organizuoti tokios išankstinės registracijos“, – apgailestavo savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja D. Kuzminienė.

Ji žadėjo, kad išaugus į miestą pristatomų vakcinų kiekiui, vakcinavimo procesą organizuojanti Kauno miesto poliklinika galės užtikrinti lankstesnį ir efektyvesnį registracijos procesą žmonėms, kurie privalo sustabdyti būtinųjų vaistų vartojimą, kad galėtų pasiskiepyti nuo COVID-19.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA