Siūloma vėl koreguoti karantino taisykles: trumpės „gerųjų“ savivaldybių sąrašas | Kas vyksta Kaune

Siūloma vėl koreguoti karantino taisykles: trumpės „gerųjų“ savivaldybių sąrašas

Kas vyksta Kaune, DELFI 2021/04/21 12:02
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) Vyriausybei siūlo kiek keisti dabar galiojančio karantino taisykles. Dėl to Vyriausybė turės apsispręsti trečiadienį ministrų kabineto posėdžio metu.

SAM registruotame nutarimo projekte siūloma pakeisti nuo 2021 m. balandžio 26 d. turinčias įsigalioti nuostatas:

1) Atsižvelgiant į didėjančias ugdymo įstaigose atliekamų profilaktinių tyrimų koronavirusui diagnozuoti apimtis bei į tai, kad iki šiol vykdytų tyrimų metu mokinio namų ūkiui priklausančiam asmeniui nustačius COVID–19 ligą, ji būdavo nustatoma ir mokiniui, siūloma atsisakyti mokinių namų ūkiams priklausančių asmenų tyrimo, o tirti tik mokinius ir įstaigose kontaktiniu būdu dirbančius darbuotojus.

2) Siūloma peržiūrėti savivaldybių, kuriose gali būti nustatomos švelnesnės karantino režimo priemonės negu visoje šalyje, sąrašą, atsižvelgiant į naujausius duomenis. Siūloma svarstyti savivaldybių, kuriose 14 dienų COVID–19 ligos sergamumo rodiklis 100 000 gyventojų yra daugiau kaip 200 atvejų, išbraukimą iš sąrašo.

Pagal Lietuvos statistikos departamento 2021 m. balandžio 21 d. skelbiamus duomenis iš sąrašo būtų išbraukiamos 5 savivaldybės: Druskininkų (226), Jurbarko rajono (235), Palangos miesto (219), Prienų rajono (291), Telšių rajono (222) savivaldybės.

Sąraše nuo 2021 m. balandžio 26 d. lieka 21 savivaldybė: Birštono, Biržų rajono, Joniškio rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Mažeikių rajono, Neringos, Pagėgių, Pakruojo rajono, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Rietavo, Rokiškio rajono, Skuodo rajono, Šakių rajono, Šiaulių miesto, Šiaulių rajono, Šilutės rajono, Tauragės rajono savivaldybės.

Siūlo leisti ilgalaikius pasimatymus su nuteistaisiais

SAM taippat siūlo leisti ilgalaikius pasimatymus su nuteistaisiais, jeigu į juos atvyksta imunitetą dėl skiepo ar persirgimo COVID-19 turintis asmuo. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, nuteistųjų ir suimtųjų lankymas yra apribotas: leidžiami tik trumpalaikiai pasimatymai.

Pagal siūlomą pakeitimą, ilgalaikiai ir trumpalaikiai kontaktiniai pasimatymai pataisos įstaigose ir tardymo izoliatoriuose liktų draudžiami, išskyrus atvejus, kai į pasimatymą atvyksta imunitetą turintis žmogus.

Jeigu Vyriausybė pritartų šiam pakeitimui, jis įsigaliotų gegužės 3 dieną.

Vyriausybė praėjusią savaitę priėmė karantino pakeitimus, kad švelnesnės karantino režimo priemonės gali būti taikomos persirgusiems COVID-19 bei pasiskiepijusiems asmenims.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA