Kauno kavinės po ilgos pertraukos ruošiasi priimti pirmuosius klientus – Kas vyksta Kaune

Kauno kavinės po ilgos pertraukos ruošiasi priimti pirmuosius klientus

R. Tenio nuotr.

Vyriausybei praėjusią savaitę nusprendus, kad nuo balandžio 22 d. veiklą atnaujinti gali lauko kavinės, Kauno centre verda veiksmas. Verslininkai skuba nuo pat pirmos dienos pasinaudoti galimybe atverti duris nors ir ribotam skaičiui klientų.

Kaip matyti antradienio popietę užfiksuotose „Kas vyksta Kaune“ nuotraukose, Vilniaus gatvėje ir Laisvės alėjoje jau ruošiamos lauko terasos, rikiuojami staliukai, blizginami langai ir į dienos šviesą traukiami meniu.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusį ketvirtadienį pritarta siūlymui nuo balandžio 22 d. atverti viešojo maitinimo įstaigas, restoranus, kavines ir barus, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų.

Įstaigų veiklos vykdymo laikas apribotas nuo 7 iki 21 valandos, su galimybe ateityje kavinių ir restoranų darbo laiką ilginti. Prie vieno staliuko leidžiama sėdėti ne daugiau nei dviem asmenims, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius.

Taip pat leista viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių ir barų veiklą vykdyti jūrų ir oro uostų keleivių išvykimo terminaluose, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie staliukų – prie vieno staliuko leidžiama sėdėti ne daugiau nei dviem asmenims.

Kaune registruotos bendrovės „Amber Food“, valdančios tokius restoranų tinklus kaip „Charlie Pizza“, „La Crepe“ ir „Katpėdėlė“ vadovas Gediminas Balnis balandžio pirmoje pusėje teigė besiruošiantis veiklos pradžiai, tačiau matantis daugybę iššūkių.

„Įprastai darbui lauko kavinėse mes pradedame ruoštis dar lapkričio, gruodžio mėnesiais, yra planuojami sąstatai, kas dirbs, o dabar galime turėti problemų dėl darbuotojų. Mes nežinome, ar jie bus motyvuoti“, – naujienų portalui DELFI sakė G. Balnis, pridėjęs, kad jau kuris laikas kavinės dirbo lėtu tempu ir sugrįžti prie įtempto klientų aptarnavimo gali būti sudėtinga.

G. Balnis prieš porą savaičių taip pat nurodė nežinantis, kiek žmonių po prastovų iš viso grįš į darbą. Su personalu apie tai buvo kalbama jau balandžio pradžioje, dėliotos ir stumdytos lauko terasos.

Vienu pagrindinių „Amber Food“ akcininkų yra Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad karantinas Lietuvoje pratęstas iki gegužės 31 d. vidurnakčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA