„Kauno baldų“ spurtas: metus pradėjo 25 proc. augimu | Kas vyksta Kaune

„Kauno baldų“ spurtas: metus pradėjo 25 proc. augimu

„Kauno baldai“ / Organizatorių nuotr.

SBA valdoma minkštųjų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“ pirmąjį šių metų ketvirtį pardavimus padidino ketvirtadaliu lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2020 metais. Per tris 2021 m. mėnesius įmonė pardavė produkcijos už 6,6 mln. eurų, – 1,3 mln. eur daugiau nei pernai, kai pardavimai siekė 5,3 mln. eurų.

„Augome nuo pat metų pradžios visose savo eksporto rinkose, o tai lėmė geras įdirbis bei gebėjimas prisitaikyti prie situacijos. Nors neturėjome galimybės dalyvauti parodose ir pristatyti naujų savo kolekcijų, pradėjome labiau orientuotis į bendradarbiavimą su internetinės prekybos partneriais. Galime teigti, kad šis sprendimas ir buvo vienas reikšmingiausių, padėjusių gerinti pardavimus ir augti net šiuo sudėtingu laikotarpiu“, – sako „Kauno baldų“ direktorius Tomas Mauricas.

Anot jo, pardavimai pašoko visose rinkose, įskaitant ir Vokietiją, nors tai yra sąlyginai nauja rinka „Kauno baldams“. Įmonė šioje šalyje produkcijos pardavė 24 proc. daugiau. Skandinavijoje augimas siekė 20 proc., o didžiausioje Beniliukso rinkoje net ir galiojant pandemijos suvaržymams pavyko rasti naujų klientų bei padidinti pardavimus 28 procentais, rašoma „Kauno baldų“ pranešime žiniasklaidai.

T. Maurico teigimu, pagrindinis iššūkis žvelgiant į ateitį yra nesustojantis žaliavų brangimas, kuris prasidėjo 2020 m. trečiajame ketvirtyje ir tęsiasi iki šiol. Taip pat ieškoti alternatyvių ir nestandartinių sprendimų skatina dėl karantino suvaržymų kylantys kai kurių strateginių žaliavų tiekimo sutrikimai.

Tomas Mauricas / Organizatorių nuotr.

„Pandeminiais metais išlaikę 2019 m. pardavimus (20,6 mln. eur), šiemet esame nusiteikę atsigriebti už prarastus metus ir gerokai išaugti. Jau nuo praeitų metų trečio ketvirčio baldų paklausa rinkose pašoko, nes dėl karantino uždaryti namuose žmonės aktyviai atsinaujino būstus, tačiau apie šių metų antros pusės perspektyvas kalbėti dar anksti. Daug kas priklausys nuo pandemijos suvaldymo tempo ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Tačiau optimistiškai nuteikia įsibėgėjantis vakcinavimas ir dėl to atsirandančios galimybės greičiau atlaisvinti suvaržymus“, – apie situaciją Europos baldų rinkoje kalba T. Mauricas.

Pastaraisiais metais, išskyrus pandeminius, augę dviženkliais skaičiais „Kauno baldai“ žengia į aktyvios plėtros etapą – pradeda konversijos projektą ir investuoja į naujos gamyklos statybas. Įmonė planuoja vietoj senųjų patalpų iškilsiančiam naujam gamybiniam pastatui ir jo įrengimui skirti beveik 20 mln. eurų. Jis iškils esamoje bendrovės teritorijoje Žemuosiuose Šančiuose Kaune. Numatoma, kad nauja gamykla pilnu pajėgumu pradės veikti 2023 metais.

„Kauno baldai“ į Skandinaviją, Beniliukso šalis ir Vokietiją eksportuoja 100 proc. produkcijos. Įmonėje dirba 400 darbuotojų.

SBA baldų gamybos sektoriui, be „Kauno baldų“, priklauso „SBA Home“, valdanti baldų gamybos įmones „Klaipėdos baldai“, „Šilutės baldai“, „Germanika“, „Visagino linija“, „Mebelain“ ir „Laminn“. Be baldų gamybos SBA grupė veikia NT ir tekstilės sektoriuose. Grupės įmonėse dirba apie 5000 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA