Gyventojai įpykę: šiuo „BMW“ negalime atsikratyti jau pusę metų | Kas vyksta Kaune

Gyventojai įpykę: šiuo „BMW“ negalime atsikratyti jau pusę metų

Skaitytojo nuotr.

Antradienį „Kas vyksta Kaune“ pasiekė nuotraukos, kuriose – prie Ringaudų „Orlen“ degalinės neįgaliųjų vietoje pastatytas „BMW“. Laiške teigiama, kad automobilio savininkui ant taisyklių nusispjaut, tuo metu degalinės atstovai su asmeniu ketina pasiaiškinti gražiuoju.

„Šio automobilio savininkui nei motais. Mes nebegalime juo atsikratyti jau pusę metų“, – nurodoma antradienio popietę redakcijai adresuotame laiške, pasirašytame „Orlen Ringaudai“ vardu su degalinės el. paštu, nors nėra visiškai aišku, kas medžiagos autorius.

Fotografijose matyti skiriamaisiais neįgaliojo ženklais nepažymėtas penktos kartos septintos klasės „BMW“. Pusė prabangaus sedano užima neįgaliojo vietą, pusė užvažiavusi ant išlipimui skirtos zonos.

Ringaudų „Orlen“ pastatytas „BMW“ / Skaitytojo nuotr.

Susisiekus su Ringauduose esančios „Orlen“ vadove, ji spėjo, kad automobilis priklauso kažkuriam iš vietinių gyventojų. Pašnekovė planavo palikti vairuotojui raštelį su perspėjimu, kad automobilio čia nestatytų.

„Gal žmogus nepagalvojo, kad negalima. Tiksliai negaliu nurodyti, kiek laiko ir kokiais reikalais tas automobilis parkuojamas prie degalinės. Tačiau ir mums pradėjo trukdyti, nes klientų daugėja“, – apgailestavo degalinės atstovė.

Paraginti savininką susisiekti ir draugiškai pasišnekėti ji žadėjo dar šiandien. Su kaimynais pyktis „Orlen“ nenori, į policiją dėl ženklų nepažįstančio asmens dar nesikreipė, nes negalvoja, kad žmogus norėtų pakenkti piktybiškai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d., sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Beje, lipdukai ant automobilio ar neįgaliojo pažymėjimas ant prietaisų skydelio nesuteikia teisės statyti automobilio neįgaliojo vietoje. Transporto priemonė turi būti pažymėta specialia neįgaliųjų automobilių statymo kortele, jokie kiti dokumentai ar lipdukai negalioja.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA