„SBA Urban“ pradeda gyvenamųjų namų statybas ant Nemuno kranto Kaune | Kas vyksta Kaune

„SBA Urban“ pradeda gyvenamųjų namų statybas ant Nemuno kranto Kaune

Namų statyba H. ir O. Minkovskių gatvėje / Organizatorių nuotr.

Kairiajame Nemuno krante, H. ir O. Minkovskių gatvėje, „SBA Urban“ pradeda išskirtinio gyvenamųjų namų komplekso statybas. Šalia Nemuno salos esančioje teritorijoje jau pradedami sklypo tvarkymo darbai. Planuojama, kad pirmųjų dviejų daugiabučių statybos bus baigtos, o naujakuriai galės pradėti kurtis jau kitų metų pradžioje. Projekto koncepciją parengė Nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko architektūros studija.

Namai tarp miesto centro ir gamtos

„Pirmojo etapo investicijos į išskirtinę teritoriją, kuri apjungs Kauno Centro ir Senamiesčio gyvybę su gamtos teikiamais privalumais, sieks apie 15,5 mln. eurų. Gavus statybų leidimus ir baigus kitas būtinas procedūras, šią unikalią miesto erdvę aktyviai rengiame statybos darbams. Gegužę pradėsime įrenginėti pamatus, o vasaros viduryje iškils pirmasis pirmojo pastato aukštas. Butų rezervacijas planuojame pradėti gegužę, o naujakuriai į pirmuosius du gyvenamuosius namus ant upės kranto galės įsikelti jau kitų metų pirmojoje pusėje”, – pranešime žiniasklaidai sako „SBA Urban” generalinis direktorius Giedrius Cvilikas.

Pasak jo, projektas paskatins gyventojus atsigręžti į upę ir suteikti galimybių mėgautis tuo, ką miestas turi gražiausio – senamiesčio architektūra ir Nemunu. 2,5 ha teritorijoje kairiajame upės krante, netoli numatomo M. K. Čiurlionio koncertų centro, planuojama daugiau nei trečdalį erdvių skirti gyvenamiesiems pastatams.

Projekte suplanuoti penki 6-8 aukštų, A+ energinės klasės gyvenamieji namai, kuriuose – 155 butai. Naujakuriai galės rinktis tiek mažesnio ploto 1 kambario, tiek ir didesnius, šeimoms pritaikytus, 4 kambarių butus. Pirmuoju projekto etapu „SBA Urban“ išvystys 2 pastatus.

Giedrius Cvilikas / Organizatorių nuotr.

„Kaip ir visi SBA projektai, šis taip pat bus išskirtinės architektūros, tačiau tuo pačiu darniai įsilies į aplinką. Ar plėtojame technologijų parką, biurų pastatą, ar gyvenamąjį namą, skiriame daug dėmesio ir investicijų tam, kad mūsų projektuose gyvenantys ir kuriantys žmonės jaustųsi įkvėpti, saugiai ir jaukiai”, – sako G. Cvilikas.

Jo teigimu, projekto vieta paskatino ieškoti išskirtinių architektūrinių ir dizaino sprendimų, kurie darniai įsilietų tiek į urbanistinį, tiek ir į žalią šios miesto dalies peizažą. Plėtojant projektą daug pastangų buvo skirta teritorijos vizijos sprendimams, kad tarpusavyje derėtų tiek nauji pastatai, tiek ir senieji objektai. Architektūrinę teritorijos koncepciją parengė Nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko architektūros studija.

Projektu kauniečiai aktyviai domisi

Šioje miesto dalyje greta Nemuno salos ir arenos bus vystomi ne tik gyvenamieji namai, bet ir biurai, kultūros ir sporto objektai. Miesto inicijuoti projektai – M. K. Čiurlionio koncertų centras, muziejus-mokslo sala, kurios statybos darbai jau pradėti. Pagal miesto patvirtintą teritorijos plėtros planą Nemuno saloje atsiras ir du nauji pėsčiųjų bei dviratininkų tiltai.

Giedrius Muliuolis / Organizatorių nuotr.

„Jau kurį laiką Kaune yra jaučiamas naujos statybos būsto deficitas – sostinėje nauji butai yra perkami beveik triskart dažniau nei Kaune. Vis dėlto, paklausa naujiems būstams Kaune yra didelė. Dar net neprasidėjus statyboms nuolat sulaukiame užklausų apie projekto šalia Nemuno salos eigą. Pirmieji mūsų pastatai, iškilsiantys 2022-ųjų pradžioje, rinką pasieks pačiu laiku. Galiausiai, dėl patvirtintų teritorijos plėtros etapų, ši buvusi pramoninė erdvė, tikrai taps kauniečių traukos centru“, – sako Giedrius Muliuolis, „SBA Urban“ komercijos departamento vadovas.

Pasak jo, naujajame rajone veiklos turės ir gyventojai, ir biurų nuomininkai, o savaitgaliais miestiečius trauks renginiai ir laisvalaikio pramogos. Baigus įgyvendinti projektus, nuo miesto centro naujasis rajonas pėstiesiems ir dviratininkams bus pasiekiamas lengvai ir greitai – vos per 10-15 minučių.

Didžiuosiuose Europos miestuose tokia prabanga – gamta šalia miesto centro – yra retenybė. O šio rajono gyventojai, nuomininkai bei lankytojai galės mėgautis natūralių Nemuno pakrančių, Nemuno salos bei Aleksoto šlaito teikiamais privalumais Naujojo rajono koncepcija ir vizija – kaip atrodys biurų, gyvenamųjų namų ir viešųjų erdvių išsidėstymas – buvo parengta bendradarbiaujant architektams, investuotojams, verslininkams, bendruomenėms. Plėtojant projektą didelis dėmesys buvo skirtas vieningam viso rajono vaizdui ir etapais paremtu vystymu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA