Po žmonių antplūdžio Laisvės alėją nuklojo šiukšlės | Kas vyksta Kaune

Po žmonių antplūdžio Laisvės alėją nuklojo šiukšlės

Atšilus orams, kartu su minia žmonių, į pagrindines gatves sugrįžta ir krūvos šiukšlių. Kaunietė pasipiktino miesto lankytojų manieromis – Laisvės alėjoje šiukšlių dėžės perpildytos, o vienkartiniai puodeliai mėtėsi po kojomis.

„Kaunas auga, bet kauniečiai prie augimo neprisideda. Pažiūrėkit koks šiukšlynas, oras puikus, pavasaris, bet kiaulės panašu ganosi ne tvarte, o Laisvės alėjoje. Svetima gėda“, – rašė nuostabos neslepianti kaunietė.

Šiandien Kauno Laisvės alėją užplūdo iš tiesų daugybė žmonių, kuriuos tikėtina iš namų patraukė pavasariškas ir šiltas oras.

Deja, problemos niekur nedingsta, štai praėjusį sekmadienį portalo redakciją pasiekė kito pasipiktinusio kauniečio nuotraukos, kuriose užfiksuota, kaip prie Kauno pilies esančius takus nuklojo šiukšlės. Skaitytojas mąstė, kad gal būtų įrengtos šiukšliadėžės yra per mažos. Vis dėlto, „Kauno švaros“ atstovai tikina, kad ši problema matoma kasmet, vos atšilus orams ir nespėjant išvežti šiukšlių. Šį kart nepadeda ir karantino reikalavimai.

Anksčiau dėl situacijos kreiptasi į UAB „Kauno švarą“. Praėjusią savaitę įmonės viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa pastebėjo, kad panašios tendencijos fiksuojamos kiekvienais metais, kada atšyla orai ir žmonės prakleidžia daugiau laiko lauke.

„Liūdna, tačiau su panašiomis šiukšlinimo tendencijomis susiduriame kiekvienais metais, ypatingai atšilus orams“, – nurodė atstovas.

Jis pažymėjo, kad situacija ypač pablogėjo karantino metu.

„Žinoma, karantino metu ši problema pasidarė dar pastebimesnė. Karantino metu žmonės negali pavalgyti nei kavinėse, nei restoranuose, todėl ženkliai padidėjo išsineštinio maisto ir vienkartinių pakuočių atliekų kiekiai. Dažnu atveju didžiausi traukos centrai būna būtent automobilių stovėjimo aikštelės, kur būriuojasi dideli žmonių kiekiai bet kokiu oru“ – pasakojo jis.

Portalo paklaustas, kaip dažnai vyksta šiukšliadėžių tvarkymas, J. Tumpa paaiškino, kad tokie darbai vyksta kiekvieną dieną, įskaitant ir savaitgalį. Tačiau pastebima, kad ir tokio dažnumo grafiko kartais neužtenka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA