Kurortai siūlo pasiskiepijusiems poilsiautojams atverti daugiau paslaugų | Kas vyksta Kaune

Kurortai siūlo pasiskiepijusiems poilsiautojams atverti daugiau paslaugų

BNS 2021/04/17 14:01
Asociatyvi / Birštono turizmo informacijos centro nuotr.

Kurortinės Birštono ir Druskininkų savivaldybės, kuriose atitinkamai paskiepyta jau apie trečdalis ir apie ketvirtadalis gyventojų, ragina atverti daugiau paslaugų pasiskiepijusiems šalies poilsiautojams.

„Darbuotojai visi yra vakcinuoti, galėtų atvažiuoti tie, kurie turi skiepus ir jie labai norėtų. Ir tie patys medikai iš kitur – pervargę. Ar mes norime, kad jie atsistotų ant kojų, atgautų jėgas, pasitikėjimą? Pagaliau ir valstybė atgautų pasitikėjimą“, – BNS sakė Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

„Dabar uždrausti važiuoti, kai tu turi du skiepus arba esi persirgęs – vis tiek neleisti atvažiuoti, kad ir už savo pinigus… trūksta žodžių“, – kalbėjo kurorto vadovė.

Ji sako, kad apie tokias galimybes kalba kurorte įsikūrusių SPA vadovai. Nors kai kurios iš šių įstaigų galėjo dirbti ir karantino metu, dalis buvo užsidariusios, o darbuotojus atleidusios arba išleidusios į prastovas.

„Yra tokių, kur buvo visiškai uždaryta įstaiga – kas yra tikras siaubas: nedirbo keturis, penkis mėnesius, visi darbuotojai išleisti į prastovas arba atleisti. Kurortams tai yra mirtis, nes žmonės neturėjo darbo“, – kalbėjo savivaldybės vadovė.

Pasak jos, šią savaitę Vyriausybei priėmus tolimesnių atlaisvinimų planą, vis daugiau įstaigų pamažu ruošiasi atsidarymui.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas taip pat ragina spartinti paslaugų atvėrimą pasiskiepijusiems,– jo manymu, tai būtų ir savotiškas skatinimas vakcinuotis abejojantiems.

„Pirma, yra pakankamai didelis kiekis pasiskiepijusių po du skiepus, yra ir persirgusių, kurie grįžę iš užsienio, kuriems nereikia karantinuotis kiek ten tų dienų – visi šie žmonės galėtų pradėti gyventi visavertį gyvenimą. Kitas dalykas – tai būtų ir paskatinimas žmonėms pasiskiepyti, jei kas abejoja, o SPA galėtų pradėti teikti sveikatinimo paslaugas, ne tik paslaugas su gydytojo rekomendacija“, – sakė jis.

Jis sako, kad dauguma darbuotojų planuojančiose atsidaryti įstaigose jau paskiepyti. Meras pabrėžia, kad sprendimai būtų aktualūs keliolikai SPA paslaugas teikiančių įstaigų kurorte, taip pat kavinėms, restoranams.

„Kada nusiperka vienkartinį indą ir susėdę ant suoliuko už keliasdešimties metrų keliese valgo blogu oru, prisiglaudę vieni prie kito – ar tai saugiau, nei kad tam tikrais atstumais galėtų restorane sėdėti ir gauti paslaugas?“, – svarstė jis.

Vyriausybė yra numačiusi nuo balandžio 22 dienos įvesti daugiau galimybių imunitetą turintiems žmonėms: jie galėtų ne didesnėmis nei 10 žmonių grupėmis drauge leisti laiką, keliauti, rengti asmenines šventes.

Įstaigoms leista organizuoti šventes tokioms žmonių grupėms, teikti apgyvendinimo paslaugas.

Apgyvendinimo įstaigoms taip pat leista teikti baseinų ir pirčių paslaugas vienos šeimos nariams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA