Nesutinkantys testuotis Kauno pradinukai grąžinami mokytis iš namų | Kas vyksta Kaune

Nesutinkantys testuotis Kauno pradinukai grąžinami mokytis iš namų

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Savaitės pabaigoje Kauno miesto savivaldybė pateko į juodąją sergamumo zoną, todėl mieste turi keistis ir pradinio ugdymo organizavimo procesas – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė šalies Vyriausybė, o penktadienį apie numatomus pokyčius mokymo įstaigose informavo savivaldybės administracija.

„Mieste išaugus sergančiųjų koronavirusine infekcija kiekiui, nuo balandžio 26 d. planuojame pradinį ugdymą vykdyti nuotoliniu būdu arba mokykloms pageidaujant – mišriu metodu, periodiškai atliekant mokinių ir įstaigų darbuotojų profilaktinius tyrimus dėl COVID-19“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sako Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė.

Pasak jos, visose įstaigose bus privaloma užtikrinti saugų srautų valdymą, atstumų ir kitų būtinųjų saugumo priemonių laikymąsi. Galimybė pasirinkti mišrųjį ugdymo būdą priklausys nuo įstaigos bendruomenės apsisprendimo testuotis.

Kaip jau rašėme anksčiau, praeitą savaitę savivaldybės vykdyta apklausa parodė, kad dauguma mieste pradinį ugdymą organizuojančių įstaigų negalės taikyti kaupinių testavimo metodo, nes su juo nesutinka dauguma pradinukų tėvų.

Kaip pranešė miesto savivaldybė, dėl kaupinių testavimo metodo buvo apklaustos visos 45 Kauno miesto savivaldybės įstaigos ir 13 privačios miesto mokyklos, vykdančios pradinio ugdymo programas. Aktyviausiai už testavimą kaupinių metodu pasisakė Kauno Karalienės Mortos mokykla, „Erudito licėjus“ bei Kauno Panemunės pradinė mokykla.

„Džiaugiamės, kad nemaža dalis tėvų pritaria ir nori dalyvauti testavime, suprasdami, kad tokios priemonės padeda užtikrinti saugesnę ugdymo aplinką tiek vaikams, tiek juos ugdantiems mokytojams. Nepaisant to, sulaukėme ir pasipriešinimo iš dalies tėvelių“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ anksčiau yra sakiusi Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė.

Per praėjusią parą visoje Lietuvoje buvo nustatyti 1088 nauji koronaviruso atvejai. Kauno miesto savivaldybėje nustatyta 130 naujų atvejų. Kauno miesto savivaldybėje 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 531 atvejis, teigiamų tyrimų dalis praeitą parą buvo beveik 8 proc.

Kaune šiuo metu jau paskiepyti 68 506 asmenys, iš jų 27 610 paskiepyti jau ir antrąja doze. Penktadienį miesto savivaldybė pranešė, kad savaitgalį ir pirmadienį Kauno vakcinacijos centras nedirbs, nes nebeturi skiepijimui vakcinų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA