Kauno kolegijos virtuali atvirų durų savaitė subūrė moksleivius iš visos Lietuvos | Kas vyksta Kaune

Kauno kolegijos virtuali atvirų durų savaitė subūrė moksleivius iš visos Lietuvos

Kauno kolegijos virtuali atvirų durų savaitė / Organizatorių nuotr.

Šią savaitę, persikėlusi į virtualią erdvę, nuaidėjo Kauno kolegijos atvirų durų savaitė. Net keturias dienas trukęs renginys subūrė moksleivius bei skatino susipažinti Kauno kolegijos Technologijų, Menų ir ugdymo, Medicinos ir Verslo fakultetais.

Studijų galimybės – virtualioje erdvėje

Dėl koronaviruso pandemijos ir įvestų karantino ribojimų buvo atšauktos studijų mugės, kasmet sulaukiančios tūkstančių moksleivių iš visos Lietuvos. Besidomintiems studijomis Kauno kolegijoje suorganizuota alternatyva, leidusi geriau pažinti aukštąją mokyklą neišeinant iš namų – virtuali atvirų durų savaitė, vykusi balandžio 12–15 dienomis.

Nepaisant to, kad tarp kolegijos atstovų ir jaunuolių nebuvo gyvo kontakto, moksleiviai noriai susirinko susipažinti su Kauno kolegija virtualiu būdu. Renginio organizatoriai rūpinosi, kad dalyvius pasiektų kokybiškas ir būsimiems studentams aktualus turinys.

Pirmiausia, kiekvienos atvirų durų dienos metu studentus pasitiko Kauno kolegijos fakultetų ir Studentų priėmimo skyriaus atstovai, kurie supažindino su vykdomomis studijų programomis, stojimo procesu ir konkursinio balo kriterijais, atsakė į iškilusius klausimus. Tuomet moksleiviai įspūdžius apie studijas ir popaskaitinę veiklą galėjo išgirsti iš pirmų lūpų – renginyje dalyvavo ir Kauno kolegijos studentai. Vėliau dalyviai virtualiai susitiko su fakultetų atstovais, kurie kiekvienam jų individualiai pasakojo apie dominančią studijų programą, atsakė į rūpimus klausimus.

Kauno kolegijos virtuali atvirų durų savaitė / Organizatorių nuotr.

Atvirų durų savaitė – galimybė pažinti dominančią specialybę

Jaunieji dalyviai atskleidžia, kad atvirų durų savaitė ne vienam jų leido susipažinti su aukštąja mokykla, jos akademine bendruomene, padėjo apsispręsti dėl studijų programos pasirinkimo.

„Mąstant apie studijas norisi savomis akimis pamatyti aukštąją mokyklą, jos aplinką, auditorijas ir mokymosi erdves, susipažinti su dėstytojais ir esamais studentais. Visa tai, net ir šiuo laikotarpiu, galėjau pamatyti atvirų durų savaitės metu, o svarbiausia – galėjau susipažinti su dominančia specialybe“, – įspūdžiais dalijasi dvyliktokė Urtė.

„Kauno kolegijos atvirų durų savaitė – puiki galimybė moksleiviams pažinti juos dominančią specialybę, tarptautines galimybes, išgirsti esamų studentų patirtis, kurios, tikime, gali įkvėpti kiekvieną būsimą studentą siekti savo užsibrėžtų tikslų. Be to, vienas didžiausių virtualiai organizuojamos atvirų durų savaitės privalumų yra tai, kad joje turi galimybę dalyvauti moksleiviai iš visos Lietuvos – nėra jokių judėjimo ribojimų, yra taupomas laikas“, – renginio svarba dalijasi Kauno kolegijos Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Smiltė Juraitė.

Šimtai renginyje dalyvavusių suinteresuotų moksleivių, susibūrę virtualioje erdvėje, atskleidė, kad toks renginys yra ypač naudingas renkantis studijų kelią. Aktyvus įsitraukimas į virtualias diskusijas bei pokalbius atskleidė jaunų žmonių motyvaciją ir norą domėtis savo studijų perspektyvomis.

Daugiau informacijos apie studijas Kauno kolegijoje rasite ir virtualių turų metu fakultetų erdves aplankysite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA