Bus daugiau laisvalaikio galimybių: vyks renginiai, duris atvers kino teatrai ir sporto klubai | Kas vyksta Kaune

Bus daugiau laisvalaikio galimybių: vyks renginiai, duris atvers kino teatrai ir sporto klubai

Kas vyksta Kaune, BNS, 2021/04/15 16:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo balandžio 19 dienos Vyriausybė leido atsidaryti kino teatrams, profesionaliojo scenos meno įstaigų salėms, organizuoti renginius su žiūrovais lauke ir patalpose. Tuo metu nuo balandžio 26 dienos leista duris atverti ir sporto klubams.

Anksčiau svarsčiusi, jog tokiuose renginiuose turėtų būti ne daugiau 50-ies lankytojų, Vyriausybė posėdyje nusprendė šį skaičių padidinti iki 150. Lankytojai negalės užimti daugiau kaip 30 proc. vietų salėse.

Bilietų platinimas turės vykti tik elektroniniu būdu arba registruojant žiūrovus. Tuo metu prekiauti maistu tokių renginių vietose draudžiama.

Vėliau bus galima spręsti auditorijos dydžio klausimą

„Mums svarbu, kad visos įstaigos kultūros srityje jau pradėtų veikti, pradėtų galvoti, kaip grįžti pas savo žiūrovą, žiūrovai irgi grąžintų savo įprotį lankytis kultūros įstaigose“, – BNS ketvirtadienį sakė kultūros ministras Simonas Kairys.

„Mes atveriame praktiškai visą kultūros sektorių saugia dalimi ir mums realiai bus lengvesnis procesas, nes liks toliau tik diskusija arba keitimai, susiję su auditorijos dydžiu“, – kalbėjo jis.

Pasak S. Kairio, kiek šie ribojimai bus įgyvendinami ir ar įstaigoms apsimokės atsidaryti jiems egzistuojant, paaiškės išbandžius juos praktiškai. Diskusijų su kultūros sektoriumi metu nustatyta, kad 30 proc. salės užpildymas yra „minimumas, nuo ko galėtų pradėti kvėpuoti“ įstaigos.

Jo teigimu, per balandį bus vertinama, kaip esami atlaisvinimai pasiteisina ir, esant reikalui, gegužę galėtų būti daromos tolesnės korekcijos.

Duris atveria sporto klubai

Nuo balandžio 26 dienos atsidaryti galės ir sporto klubai, jie privalės vienam žmogui, įskaitant darbuotojus, užtikrinti 20 kvadratinių metrų plotą.

Grupinės treniruotės galės būti vykdomos dalyvaujant ne daugiau kaip penkiems asmenims neįskaitant paslaugų teikėjų.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad karantinas Lietuvoje pratęstas iki gegužės 31 d. vidurnakčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA