Karantiną Lietuvoje siūloma tęsti iki birželio | Kas vyksta Kaune

Karantiną Lietuvoje siūloma tęsti iki birželio

BNS 2021/04/14 14:24
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybei siūloma iki birželio pratęsti karantiną, daugiau atlaisvinimų suteikti pasiskiepijusiems ir persirgusiems.

Numatoma karantino režimo trukmė – nuo 2020 m. lapkričio 7 d. iki 2021 m. gegužės 31 d. vidurnakčio.

Premjerė Ingrida Šimonytė sakė, jog trečiadienį pasitarime pristatyti ilgesnio laikotarpio siūlymai, jie bus tvirtinami ketvirtadienį rengiamame Vyriausybės posėdyje.

„Šiandien tiesiog bus tie siūlymai įvardyti ir siūlau iš principo sutarti, kad tie, kas klauso iš išorės, galėtų pagal tai planuoti savo veiklą“, – pasitarime sakė premjerė.

Taip pat nutarime įvedama sąlyga, jog dokumentą dėl persirgimo ar pilno pasiskiepijimo turintiems asmenims gali būti taikomis švelnesnės sąlygos: jie galėtų susiburti iki 10 žmonių grupėmis, lankyti pacientus ligoninėse, vykti į ekskursijas, dalyvauti šventėse.

Prieš savaitę atšaukusi planus atidaryti visas parduotuves prekybos centruose, Vyriausybė trečiadienį iš esmės nutarė juos atverti, tačiau jie negalės veikti savaitgaliais.

Pirmiausia būtų atnaujinta parduotuvių, veikiančių dideliuose prekybos centruose ir neturinčių įėjimo iš lauko, veikla, tačiau jie negalės veikti šeštadienį ir sekmadienį. Kiek vėliau galėtų pradėti veikti uždari turgaviečių paviljonai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA