Šiukšlių antplūdį prie Kauno pilies užfiksavęs skaitytojas: naujosios šiukšliadėžės per mažos | Kas vyksta Kaune

Šiukšlių antplūdį prie Kauno pilies užfiksavęs skaitytojas: naujosios šiukšliadėžės per mažos „Kauno švaros“ atstovas: tai vyksta kasmet

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Sekmadienį portalo redakciją pasiekė kauniečio nuotraukos, kuriose užfiksuota, kaip prie miesto ikonos esančius takus nuklojo šiukšlės. Skaitytojas mąstė, kad gal būtų įrengtos šiukšliadėžės yra per mažos. Vis dėlto, „Kauno švaros“ atstovai tikina, kad ši problema matoma kasmet, vos atšilus orams ir nespėjant išvežti šiukšlių. Šį kart nepadeda ir karantino reikalavimai.

„Kol jūs miegat, varnos linksminasi. Visgi, naujosios šiukšliadėžės šioje vietoje per mažos“ – mąstė nuotraukas atsiuntęs skaitytojas.

Šiukšlės prie Kauno pilies

Dėl susidariusios situacijos kreipėmės į UAB „Kauno švarą“. Kaip portalui nurodė įmonės viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa, panašios tendencijos fiksuojamos kiekvienais metais, kada atšyla orai ir žmonės prakleidžia daugiau laiko lauke.

„Liūdna, tačiau su panašiomis šiukšlinimo tendencijomis susiduriame kiekvienais metais, ypatingai atšilus orams“, – nurodė atstovas.

Jis pažymėjo, kad situacija ypač pablogėjo karantino metu.

„Žinoma, karantino metu ši problema pasidarė dar pastebimesnė. Karantino metu žmonės negali pavalgyti nei kavinėse, nei restoranuose, todėl ženkliai padidėjo išsineštinio maisto ir vienkartinių pakuočių atliekų kiekiai. Dažnu atveju didžiausi traukos centrai būna būtent automobilių stovėjimo aikštelės, kur būriuojasi dideli žmonių kiekiai bet kokiu oru (be minimos Kauno pilies teritorijos, kitos dažnai teršiamos vietos – Lampėdžių, Jachtklubo ir Kalniečių aikštelės). Tuo tarpu Santakos parko teritorija dažniau teršiama esant tik geroms oro sąlygoms, kuomet žmonės renkasi šį išsineštinį maistą valgyti piknikaujant“ – pasakojo jis.

Portalo paklaustas, kaip dažnai vyksta šiukšliadėžių tvarkymas, J. Tumpa paaiškino, kad tokie darbai vyksta kiekvieną dieną, įskaitant ir savaitgalį. Tačiau pastebima, kad ir tokio dažnumo grafiko kartais neužtenka.

„Kauno pilies teritorijos ir Santakos parko šiukšliadėžes tuštiname kiekvieną dieną (įskaitant savaitgalį), bent po kelis kartus. Įprastai, šias šiukšliadėžes kiekvieną rytą ištuština mūsų mobilios brigados, o pietų metu ir/ar vakare mūsų elektromobilis šias šiukšliadėžes ištuština dar kartą. Nepaisant to, kad šiukšliadėžės tuštinamos kiekvieną dieną, pasitaiko atvejų kuomet šiukšliadėžės tampa perpildytos. Kaip jau minėjome, dažniausia to priežastis – didelės vienkartinės maisto, kavos ir/ar kitų gėrimų pakuotės“ – teigė jis.

Galiausiai, jis taip pat pažymėjo, kad vis dar pasitaiko gyventojų, kurie maisto pakuotes išmeta kur panorėję.

„Mūsų darbuotojams tokio pobūdžio atliekas tenka rinkti ne tik iš šiukšliadėžių, tačiau ir nuo žaliųjų plotų, paborčių ar net krantinės“, – situaciją apibūdino atstovas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA