Tarp Kaune pradėtų skiepyti darbuotojų – ir „Vičiūnų grupės“ dirbantieji | Kas vyksta Kaune

Tarp Kaune pradėtų skiepyti darbuotojų – ir „Vičiūnų grupės“ dirbantieji

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusį penktadienį Kauno miesto savivaldybė pranešė, kad pradeda skiepyti didžiųjų Kauno įmonių darbuotojus. Buvo teigiama, kad pirmieji bus skiepijami kelių didelių įmonių atstovai, kurie turi tiesioginį kontaktą su klientais, vėliau paaiškėjo, kad sąrašo viršuje – ir „Vičiūnų grupės“ įmonių dirbantieji.

Maisto pramonė – prioriteto viršuje

Pasak „Vičiūnų grupės“ atstovo Mindaugo Snicoriaus, įvairiuose miestuose Lietuvoje dirbantys įmonių grupės darbuotojai, kaip dirbantys maisto pramonėje, pradėti skiepyti penktadienį.

„Džiaugiamės, kad absoliuti dauguma kolegų išreiškė norą skiepytis. Kaip ir visi piliečiai, mūsų darbuotojai turi teisę nurodyti, kokia vakcina norėtų skiepytis – gali nurodyti vieną, kelias arba visas iš oficialiai patvirtintųjų. Jau šiomis dienomis turėtų būti paskiepyti keli šimtai darbuotojų“, – teigė M. Snicorius.

Sveikatos apsaugos ministro įsakyme dėl vakcinacijos prioritetų, 1.20 punkte nurodoma, kad pirmumo teisę gauti skiepą turi darbuotojai, dirbantys maisto tvarkymo subjektuose, išskyrus viešojo maitinimo įstaigas, tiesiogiai susiję su maisto produktų gaminimu.

Tiesa, minėtas punktas apibrėžia gana didelę asmenų, kurie gali būti skiepijami anksčiau, nei prasidės masinė vakcinacija, grupę, o eiliškumo priekyje – įvairių valstybės tarnybų asmenys, kurie vykdydami gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas, kontaktuoja su kitais asmenimis.

Penktadienį Kauno savivaldybė taip pat teigė, kad savaitgalį Kaune bus vakcinuojami ir Kauno pareigūnai. Paprašius nurodyti, kokių įmonių darbuotojai bus skiepijami pirmiausiai, savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Daiva Kuzminienė sakė, kad savivaldybė „šiuo metu peržiūri ir tvarko visus įmonių pateiktus darbuotojų sąrašus, kurių kolektyvai išreiškė norą vakcinuotis nuo COVID-19“.

„Artimiausiu metu Kauno Ledo rūmų vakcinavimo centre bus skiepijami „Kauno autobusų“, „Kauno vandenų“, „Pieno žvaigždžių“, „Registrų centro“ ir kitų įmonių  darbuotojai“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ atsiųstuose atsakymuose teigė D. Kuzminienė. Pateiktame atsakyme „Vičiūnų grupė“ neminima.

Savivaldybė kviečia darboviečių detalius darbuotojų sąrašus saugiai ir operatyviai teikti internetu.

1.20 punkto prioritetas

Į šį sąrašą visų pirma patenka vidaus tarnybos pareigūnai ir dirbantieji Policijos departamente bei jam pavaldžiose įstaigose, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ir jam pavaldžių įstaigų darbuotojai. 

Taip pat minėto prioritetą apibrėžiančio punkte nurodoma, kad pirmumo teisę į skiepą turi Viešojo saugumo ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybų darbuotojai, dirbantieji Kalėjimų departamente ir jam pavaldžiose įstaigose, Muitinės departamente ir kitose valstybės tarnybose.

Nurodoma, kad teisę į prioritetizuotą skiepijimą turi ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai, užtikrinantys karantino režimo priemonių laikymosi kontrolę ir atliekantys kitas funkcijas.

Punkto pabaigoje nurodomi mažmeninės prekybos įmonių darbuotojai, kurie tiesiogiai kontaktuoja su klientais (kasininkai, salės darbuotojai, apsaugos darbuotojai, kt.) bei minėti maisto pramonės darbuotojai bei kiti gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas, vykdantys darbuotojai, kurie negali savo darbo atlikti nuotoliniu būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA