Šilumos pliūpsnis džiugins trumpai – vėl sugrįš žvarbūs orai | Kas vyksta Kaune

Šilumos pliūpsnis džiugins trumpai – vėl sugrįš žvarbūs orai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ilgimės didesnės šilumos, žalumos, tačiau vyraujantys orų procesai stabdo pavasario žingsnius. Vidutinė pirmojo balandžio dešimtadienio temperatūra 1-2 laipsniais atsilieka nuo daugiamečio vidurkio.

Šeštadienį didesnė šiluma pagaliau pasiekė pietinius rajonus, temperatūra kilo iki 11-13 laipsnių šilumos. Tačiau šiaurės vakarinėje šalies pusėje buvo vos 6-8 laipsniai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, sekmadienį temperatūros kontrastas tarp pietinių ir šiaurinių šalies rajonų taip pat bus nemenkas.

Pasisukus oro srautui iš pietvakarių, pietų, dieną į Lietuvą pamažu skverbsis gerokai šiltesnis oras. Didesnė, 15-18 laipsnių šiluma, apims pietinius rajonus, o kraštiniuose šiauriniuose rajonuose aukščiau 10-12 laipsnių temperatūra greičiausiai dar nespės pakilti.

Slenkant šiltajam atmosferos frontui kartu į šiaurę keliaus ir tankesnių debesų juosta, bet žymesnio lietaus nesitikima. Pajūrį didesnė šiluma, siekianti 13-14 laipsnių, turėtų pasiekti jau antroje dienos pusėje.

Pirmadienį dar pasidžiaugsime šiltais orais. Tik stipriau papūs pietryčių vėjas. Temperatūros skirtumai tarp regionų jau nebebus dideli. Daugiau šilumos jau nukeliaus ir į šiaurinį šalies pakraštį.

Naktį temperatūra numatoma nuo 4 iki 8 laipsnių, o dieną nuo 13 iki 17 laipsnių šilumos. Dieną vietomis šalies vakaruose trumpai palis. Ši šiluma ilgai neišsilaikys.

Antradienį vėl iš vakarų ims skverbtis žvarbus oras, daug kur palis, o temperatūra vakarinėje šalies pusėje dieną bus vos 6-7 laipsniai šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA