Paauglių pasivėžinimas motoroleriais Panemunės šile kaunietei neprasprūdo pro akis | Kas vyksta Kaune

Paauglių pasivėžinimas motoroleriais Panemunės šile kaunietei neprasprūdo pro akis

Gerėjant orui, jaunimas iš sandėliukų stumia mopedus, bet laisvės pojūčiu ne visada mėgaujasi pagal taisykles. „Kas vyksta Kaune“ pasiekė vaizdo įrašas, kuriame – Panemunės šilo pėsčiųjų takais bevažinėjantys paaugliai. Medžiagą atsiuntusiai skaitytojai toks dvitakčių motorų burzgesio lydimas laisvalaikis smarkiai užkliuvo.

Kaip pasakojo kaunietė, trys motorolerių vairuotojai Panemunės šile dviračių ir pėsčiųjų takais bei miško paklote važinėjosi balandžio 7 d., apie 18 val.

Anot vaizdo įrašo autorės, dvi transporto priemonės buvo be valstybinių registracijos numerių, o du paaugliai – be šalmų. Vienas dar ir vežė mažametį vaiką – tiesa, šis, kaip ir vairuotojas, dėvėjo šalmą, tačiau Kelių eismo taisyklės (KET), rodosi, vis tiek buvo pažeistos.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad mopedai ir lengvieji keturračiai priskiriami AM transporto priemonių kategorijai, o jos vairuotojai sudaro jauniausių eismo dalyvių grupę.

Mokytis vairuoti mopedą galima savarankiškai, bet būtina išlaikyti teorijos egzaminą „Regitroje“ ir įgyti vairuotojo pažymėjimą. Teisė vairuoti mopedus ir lengvuosius keturračius gali būti suteikta jau 15 metų sulaukusiems asmenims.

Čia reikia pažymėti, kad net ir turint teises, remiantis KET 195.3. punktu, mopedais, motociklais (išskyrus motociklus su priekabomis), triračiais ir visų rūšių keturračiais draudžiama vežti vaikus iki 12 metų – iš pažiūros, tokio amžiaus vaizdo įraše užfiksuotas pagrandukas dar nesulaukęs.

Jeigu jaunieji vairuotojai ir patys neturi teisės sėsti ant motorolerio, jiems (turint 16 metų) grėstų atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (LR ANK) 424 str. 2 d., dėl transporto priemonės vairavimo neturint teisės tai daryti, kas užtraukia baudą nuo 300 iki 450 eurų.

Kadangi, kaip minėjo skaitytoja, kai kurie motoroleriai buvo be numerių, pagal LR ANK 415 str. 2 d., nustatyta tvarka neįregistruotų transporto priemonių vairavimas užtraukia baudą nuo 30 iki 40 eurų, o važinėjimas miško paklote pagal LR ANK 282 str. 1 d. graso bauda nuo 20 iki 140 eurų.

Naudojimosi motociklininko šalmais tvarkos pažeidimas, remiantis LR ANK 432 str. 1 d., vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 50 eurų. Viską susumavus, jaunuoliams arba jų tėvams už nerūpestingą pasivažinėjimą tektų nemenkai patuštinti kišenes.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA