Premjerės patarėja: po šiandienos skaičių gali būti padaryta karantino laisvinimų pauzė | Kas vyksta Kaune

Premjerės patarėja: po šiandienos skaičių gali būti padaryta karantino laisvinimų pauzė

delfi.lt 2021/04/07 12:11
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Premjerės Ingridos Šimonytės patarėja sveikatos klausimais Živilė Gudleviečienė laidoje „Delfi tema“ užsiminė, kad trečiadienį Vyriausybė gali koreguoti planus ir daryti pauzę karantino sąlygų laisvinime. Kaip skelbia Statistikos departamentas, per praėjusią parą Lietuvoje nustatytas jau seniai nematytas naujų atvejų skaičius – 1116 naujų atvejų.

Trečiadienį perpiet Vyriausybė rinksis į posėdį, kuriame planuojama keisti karantino taisykles. Kas bus keičiama, dar nėra aišku.

„Paskutiniu metu buvo svarstomi prekybos centrų atvėrimai. Ir ilgą laiką visi girdėjote ir tam tikros akcijos įvyko dėl kultūros renginių. Tačiau kokių sprendimų tikėtis, negaliu pasakyti“, – sakė Ž. Gudlevičienė.

Ji teigė, kad situacija blogėja, tai akivaizdu. Todėl gali būti, kad ministrų kabinetas apsispręs sustoti ir šiuo metu nieko nelaisvinti.

„Šiandien vėl įvestas naujas dėmuo – situacija blogėja. Nors kažkaip tikėtasi buvo, kad ji nepablogės. Bet šiandienos skaičiai vėl truputį neramina. Ar tikrai bus visi suplanuoti atvėrimai paleisti, ar bus padaryta dar truputėlį pauzė, tikrai negaliu šiandien pasidaryti. Nes Vyriausybės pasitarimas ir posėdis vyks truputėlį vėliau šiandien“, – Delfi laidoje sakė ministrės pirmininkės patarėja.

Ji teigė kol kas negalinti pasakyti, ar bus vėl pasukta griežtesnių ribojimų keliu. „Tikrai negaliu jums pasakyti, nes už geros valandos prasidės posėdis, svarstymai“, – sakė Ž. Gudlevičienė.

Živilė Gudleviečienė / DELFI nuotr.

Sunku įvertinti artimiausius verslo atvėrimus

Pastaruoju metu Vyriausybėje buvo svarstomi prekybos centrų atvėrimai. Premjerės patarėja laidoje tiksliau neįvardijo, kada ir kokių verslo atvėrimų galima tikėtis artimiausiu metu.

„Buvau sakiusi prieš mėnesį, kai buvo planuota atidaryti lauko kavines. Daug kas dairėsi vaikščiojo po lauko kavines ir klausė, kodėl jos vis dar neatidarytos. Tie klausimai periodiškai vis yra svarstomi. Tačiau situacija jau yra truputėlį neraminanti“, – kalbėjo Ž. Gudlevičienė.

Komentuodama Imuniteto paso idėją premjerės patarėja pažymėjo, kad ji Vyriausybei yra priimtina.

„Siūlymai Vyriausybei yra priimtini, galima būtų padaryti sprendimus per balandžio mėnesį. Tačiau kaip kalbėjo profesorius, vakar vykęs ekspertų tarybos pasitarimas labai aiškių gairių, kaip turėtų būti traktuojamas vienas ar kitas rodiklis, buvo prašoma apibrėžti, kas yra saugus žmogus, kaip jį apibūdinti pagal vakcinaciją, pagal įgytą natūralų imunitetą persirgus ar pagal testavimą, kokioms grupėms ir veiklos būtų galima taikyti imuniteto pasą, nebuvo.

Vakar konkrečių sprendimų priimta nebuvo, matyt, reikės dar ne vienos diskusijos, kad būtų galima aiškiai iškristalizuoti nepažeidžiant niekieno teisių, o sudaryti galimybes imunizuotiems žmonėms arba saugiai prasitestavusiems žmonėms gauti vienokias ar kitokias paslaugas“, – sako ji.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA