Etikos sargai vertins, ar A. Verygą ginklu apdovanojęs S. Skvernelis nepažeidė įstatymo | Kas vyksta Kaune

Etikos sargai vertins, ar A. Verygą ginklu apdovanojęs S. Skvernelis nepažeidė įstatymo klausimą atidėjo

BNS 2021/04/07 09:00
DELFI nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį vertins, ar buvęs premjeras Saulius Skvernelis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatų, kai pernai liepą buvusį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą apdovanojo ginklu.

Etikos sargų teigimu, tyrimas pradėtas gavus pranešimą, kuriame teigta, kad toks premjero potvarkis gali būti laikytinas skatinimu, nors įstatymą pažeidusio asmens vienerius metus skatinti negalima.

VTEK primena, kad pernai sausį buvo pripažinusi, jog A. Veryga pateko į interesų konfliktą, kai sprendė klausimus dėl Kauno klinikų, kuriose dirba ir jo sutuoktinė.

Už nuopelnus užtikrinant visuomenės saugumą sveikatos apsaugos ministrui austriškas pistoletas „Glock 17“ padovanotas pernai liepos 2 dienos premjero potvarkiu.

A. Veryga tuo metu BNS teigė turintis leidimą ginklui laikyti ir naudosiantis dovaną šaulio tarnyboje.

Papildyta 11.03 val.

Išsiskyrus nuomonėms, klausimą atidėjo

VTEK trečiadienį mėnesiui pratęsė tyrimą ir atidėjo svarstymą dėl buvusio premjero S. Skvernelio elgesio.

„Šiandien sprendimas nebuvo priimtas. Klausimo nagrinėjimas buvo atidėtas, o tyrimo terminas pratęstas mėnesiui, kadangi išsiskyrė komisijos narių nuomonės, o posėdyje dalyvavo trys nariai“, – BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

„Sprendimas turi būti priimtas paprastąja balsų dauguma, tai kadangi nuomonės išsiskyrė, nebuvo tos daugumos – tų trijų komisijos narių, kurie pagal įstatymą privalo priimti sprendimą“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, klausimas iš naujo bus svarstomas tada, kai po ligos sugrįš vienas iš penkių VTEK narių.

„Pirmininkas buvo nusišalinęs nuo to klausimo, nes jį į pareigas teikė būtent S. Skvernelis, o kitas komisijos narys posėdyje nedalyvavo dėl ligos. Kai jis grįš, tuomet klausimas bus svarstomas iš naujo“, – teigė VTEK atstovė.

Pasak jos, du VTEK nariai – Evelina Matulaitienė ir Martinas Žaltauskas – siūlė pripažinti, kad S. Skvernelis įstatymo nepažeidė, tačiau su tuo nesutiko trečias narys – Virginijus Kanapinskas, teigęs, kad tyrimą reiktų nutraukti.

„Buvo siūlomas sprendimas, kad S. Skvernelis įstatymo nepažeidė. V. Kanapinskas siūlė nutraukti tyrimą. Jis sakė, kad yra neaiškumas teisiniame reguliavime ir dėl to siūlė nutraukti tyrimą (…) V. Kanapinskas atkreipė dėmesį, kad yra teisinio reguliavimo neaiškumas ir tiesiog siūlė pateikti siūlymą Seimui įvertinti galimybę tobulinti įstatymo nuostatas, susijusias su apribojimais skatinti“, – sakė E. Ivanauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA