„Žalgirio“ fanus ant sofų krašto pasodinęs „Lietkabelis“ krito namuose | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ fanus ant sofų krašto pasodinęs „Lietkabelis“ krito namuose

„BC Žalgiris Kaunas“ „Facebook“ grupės nuotr.

Iš pirmadienio į antradienį perkeltose „Betsafe–LKL“ rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo pergalę. Martino Schillerio vadovaujami Lietuvos čempionai išvykoje rezultatu 94:88 (26:30, 32:16, 18:18, 18:24) įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ komandą.

Susitikimo pradžioje dviem taškais su pražanga pasižymėjo Marius Grigonis, Martinas Gebenas pridėjo dvitaškį, o Paulius Jankūnas surinko aštuonis taškus. Tiesa, aikštės šeimininkai sužaidė gerą atkarpą ir kauniečiams teko juos vytis – 13:22. Po du taškus surinko M.Gebenas, P.Jankūnas ir Lukas Lekavičius, keturis pridėjo Marekas Blaževičius, o Patricio Garino kėlinį užbaigė taikliu tolimu metimu – 26:30.

Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą ir atitrūko. Penkis taškus surinko P.Garino, L.Lekavičius ir Steve’as Vasturia smeigė po tritaškį, o M.Blaževičius, M.Gebenas ir Rokas Jokubaitis pridėjo po keturis taškus – 49:40. Dvitaškiais kėlinio pabaigoje vėl pasižymėjo P.Garino, M.Grigonis ir Thomasas Walkupas, o P.Jankūnas dar kartą pataikė iš toli – 58:46.

Po pertraukos keturiais taškais pasižymėjo M.Gebenas, Karolis Lukošiūnas pataikė iš toli, o penkis taškus iš eilės surinko ekipos kapitonas – 70:55. Per likusį kėlinio laiką iš toli taikliai atakavo M.Grigonis, o L.Lekavičius sumetė tris baudų metimus – 76:64.

Paskutinio ketvirčio pradžioje L.Lekavičius surinko keturis taškus, P.Garino įdėjo iš viršaus, P.Jankūnas smeigė dar vieną tritaškį, tačiau pranašumas tirpo – 85:82. Svarbius taškus dvitaškiu metimu pelnė M.Blaževičius, tritaškį ir vieną baudos metimą pridėjo R.Jokubaitis, o trys M.Grigonio baudų metimai įtvirtino pergalę – 94:88.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 21 (9 atk. kam.), L.Lekavičius 12 (4 rez. perd.), P.Garino 12, M.Gebenas 12, M.Grigonis 11 (4 rez. perd.), M.Blaževičius 10 (5 atk. kam.), R.Jokubaitis 8, S.Vasturia 3, K.Lukošiūnas 3, T.Walkupas 2 (4 rez. perd.).

„Lietkabelis“: K.Vinalesas 28, D.Gagičius 19, P.Valinskas 14, G.Masiulis 11.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA