Virtualus patrulis jau pradėjo darbą: policija skelbia, kas gali sulaukti įspėjimų | Kas vyksta Kaune

Virtualus patrulis jau pradėjo darbą: policija skelbia, kas gali sulaukti įspėjimų

Asociatyvi / Lietuvos policijos nuotr.

Antradienį darbą pradeda naujas policijos padalinys – virtualus patrulis, skirtas tirti ir užkirsti kelią galimiems nusikaltimams elektroninėje erdvėje.

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime žiniasklaidai, tai darys trys pareigūnai, kurių pagrindinė užduotis – nusikalstamų veikų ar administracinių nusižengimų prevencija elektroninėje erdvėje.

Pareigūnai reaguos tik į akivaizdžius elektroninėje erdvėje daromus ar rengiamus daryti teisės pažeidimus. Pradžioje asmenys bus įspėti, kad jie nutrauktų galimai neteisėtus veiksmus, o jų nenutraukus – surinkta medžiaga bus registruojama ir perduodama atitinkamam policijos padaliniui tolimesniam tyrimui.

Kaip tai vyks?

Viešas virtualaus patrulio įspėjimas kaip komentaras soc. tinkluose arba portaluose;

Privati žinutė soc. tinkle „Facebook“;

Laiškas iš el. pašto virtualus.patrulis@policija.lt.

Pagrindinės veiklos kryptys, kuriomis dirbs

Anot Lietuvos policijos virtualus patrulis reaguos į skelbimus su siūlymais įsigyti kontrabandinių cigarečių ar alkoholio, siūlymus prisiimti kito asmens padarytą pažeidimą.

Taip pat grasinimus susidoroti su kitais asmenimis, siūlymus nusipirkti vairuotojo pažymėjimą, ar padėti už pinigus išlaikyti vairavimo egzaminą, siūlymus nusipirkti techninę apžiūrą ir pan.

Į naujojo patrulio akiratį paklius ir narkotinių medžiagų platinimas elektroninėje erdvėje bei siūlymai investuoti į įtartinas platformas, pirkti el. būdu netikrose internetinėse parduotuvėse, kitokie sukčiavimai elektroninėje erdvėje.

Dirbti galės padėti ir gyventojai

Kaip skelbiama pranešime, gyventojai, matydami pažeidimus elektroninėje erdvėje, galės pranešti virtualiam patruliui privačia žinute soc. tinkle „Facebook” sukurtame puslapyje.

Virtualus patrulis dirbs viešai, niekaip neribos žodžio laisvės, nesikiš į privačius asmenų susirašinėjimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA