Kauniečiams labiausiai patikusių „Kino pavasario“ filmų dešimtukas | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams labiausiai patikusių „Kino pavasario“ filmų dešimtukas

Asociatyvi / Organizatorių archyvo nuotr.

26-ąjį kartą organizuojamas nekomercinio kino festivalis „Kino pavasaris“ šiemet prie namų ekranų sutraukė tūkstančius gero kino išsiilgusių žiūrovų, o norintys vėl patirti didelio ekrano džiaugsmą, pirmadienį kviečiami stebėti festivalio filmus dideliuose lauko kino ekranuose ant Kauno prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ stovėjimo aikštelės stogo.

Kaip skelbia organizatoriai, šiuo metu vis dar yra likę vietų į dienos ir vakaro – festivalio uždarymo seansus Kaune. Nuo 14 val. kauniečiai kviečiami stebėti kino filmą „Gagarinas“, o nuo 14.30 val. – „Tapytoja ir vagis“, kuri pateko ir į populiariausių kauniečių žiūrėtų filmų dešimtuką.

Pirmadienio vakarą nuo 20 val. kinomanai kviečiami apsilankyti Festivalio apdovanojimų ceremonijoje bei dideliame ekrane iš savo automobilių stebėti „Kino pavasario“ Uždarymo filmą „Obuoliai“.

Bilietus į „Kino pavasario“ filmus dideliame ekrane prie „Žalgirio“ arenos galima įsigyti čia .

Šįvakar taip pat paaiškės, kurie filmai pelnė didžiausias Vilniaus ir Kauno žiūrovų simpatijas. Praėjusio penktadienio duomenimis, į tarp kauniečių populiariausių filmų dešimtuko pirmąją vietą įšoko prancūzų kino kūrėjų sukurtas „Triumfas“ – filmas apie talentingą, bet vargstantį aktorių, kuris nusprendžia suorganizuoti teatro dirbtuves kalėjime.

Antrą vietą dešimtuke pelnė kontraversiškų vertinimų sulaukusi rumunų drama „Nesėkmė dulkinantis arba šelmiškas porno“, kurios dėmesio centre – sustabarėjusios visuomenės normos.

Trečioje vietoje pagal peržiūrų skaičių kauniečiai rinkosi festivalio Atidarymo filmą „Blogio nėra“, kalbantį moralinės stiprybės ir mirties bausmės temomis. Kadangi filmą kūrė kūrėjai iš Vokietijos, Čekijos ir Irano, tai jam suteikia dar daugiau spalvų ir skirtingų kontekstų.

Ne mažiau dėmesio vertas ir ketvirtoje vietoje išreitinguotas lenkų kūrėjų filmas „Sniego daugiau nebus“ arba penktojoje atsidūręs „Quo Vadis, Aida?, pasakojantis karo Bosnijoje istoriją 1995-ųjų liepą.

Toliau tarp kauniečių labiausiai žiūrimų filmų dešimtuke išsirikiavo „Meilės reikalai“, „Berlynas. Aleksandro aikštė“, „Tapytoja ir vagis“ bei šiandien festivalio Uždarymo filmu pasirinkta kino juosta „Obuoliai“.

Balandžio 5-oji yra oficiali festivalio pabaigos diena, tačiau tradiciškai žiūrovai tikisi, kad festivalis bus pratęstas ir išliks galimybė dar peržiūrėti geriausius festivalio filmus „Kino pavasario“ namų kino platformoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA