Kaunietė mokytoja pasipiktino dėl stringančių duomenų apie vakcinaciją | Kas vyksta Kaune

Kaunietė mokytoja pasipiktino dėl stringančių duomenų apie vakcinaciją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi pasipiktinusi pedagogė, kuri e-sveikata sistemoje nesulaukia duomenų apie įvykdytą revakcinaciją, todėl negali savo mokymo įstaigai pateikti pažymos apie užbaigtą vakcinacijos procesą, kuris atleidžia ją nuo prievolės testuotis kartą per savaitę, jei nori vesti kontaktinius užsiėmimus.

„Nesuprantu, ką ten tiek laiko suvedinėti? Man iškart po Velykų vyks pamoka, o kad ją galėčiau vesti kontaktiniu būdu, man būtina pasidaryti testą arba pristatyti pažymą, kad esu gavusi abi vakcinos dozes“, – portalui sakė moteris (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre dirbanti pedagogė teigė, kad antrą vakcinos dozę gavo antradienį, tačiau ketvirtadienį jos duomenys vis dar nebuvo suvesti.

Paskambinus į vakcinacijos centrą, buvo pasakyta, kad dėl didelių apimčių duomenų nespėjama suvesti, todėl buvo paprašyta šiek tiek luktelėti. „Kitą savaitę jau tikrai turėtų būti duomenys e-sveikata sistemoje, jei nebus – skambinkite, žiūrėsime, kas galėjo nutikti“, – sakė telefonu atsiliepusi registratorė.

„Nenoriu laukti. Juk negi taip sudėtinga suvesti žmonių, kuriems reikalingos pažymos, duomenis pirmumo tvarka? Pilna pensininkų, kuriems gyvenime jokios pažymos neprireiks, tai jie tegul ir laukia“, – pasipiktinimo neslėpė moteris.

Vakcinacijos veiklą Kaune koordinuojančios įstaigos Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša tvirtino, kad vakcinuotų žmonių duomenys yra suvedami iškart tą pačią dieną, o paros neatitikimas tarp vakcinuotų ir paskelbtų e-sveikata sistemoje gali būti kelių dešimčių.

Vadovas operatyviai pavedė atsakingiems darbuotojams išsiaiškinti, kurioje vietoje galėjo užstrigti į portalą pasikreipusios nepatenkintos pedagogės duomenų suvedimo procesas. Penktadienio rytą mokytoja pranešė gavusi el. laišką, kad jos problema dėl duomenų suvedimo į e-sveikata sistemą buvo išspręsta. „Abejoju, ar būtų kažkas įvykę, jei būčiau nieko nedariusi“, – rašė ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA