Vilkike aptikti tarp šaldytuvų slėpęsi nelegalai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Vilkike aptikti tarp šaldytuvų slėpęsi nelegalai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje penktadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Tai padaryta po to, kai ketvirtadienį Kaune buvo sulaikytas vilkikas su puspriekabe, kurioje slėpėsi 5 neteisėti migrantai, įtariama, afganistaniečiai. Jie Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad ketvirtadienį Kauno policijos pareigūnai greitkelyje Kaunas – Klaipėda, ties IX-uoju fortu, sustabdė link uostamiesčio važiavusį vilkiką „Renault“ su puspriekabe „Kogel“. Abi transporto priemonės buvo su latviškais registracijos numeriais. Vilkiką vairavo 45-erių Latvijos pilietis.

Puspriekabėje buvo rasti penki, įtariama, neteisėti migrantai. Juos, vairuotoją ir vilkiką su puspriekabe ketvirtadienį vakare perėmė ir tyrimo ėmėsi VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai.

Kaip rašoma VSAT pranešime žiniasklaidai, vairuotojas, Latvijos pilietis, turėjo tvarkingus asmens ir transporto priemonių dokumentus. Puspriekabėje buvo gabenamas šaldytuvų krovinys.

Pasieniečiams sulaikytieji prisistatė Afganistano piliečiais, jiems esą yra nuo 12-os iki 18-os. Užsieniečiai turėjo kitoje valstybėje išduotas prieglobsčio prašytojų korteles ir teigė norėję pasiekti Vokietiją.

Sunkvežimyje prie IX rasti nelegalai

Pirminiais duomenimis, Latvijos piliečio vairuotas vilkikas su puspriekabe į Lietuvą ketvirtadienį po vidudienio įvažiavo iš Lenkijos per ES vidaus sieną, kur nėra nuolatinės kontrolės.

Apklausiami pasieniečių neteisėti migrantai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje ir buvo perkelti į Lavoriškių kontrolės punkte esančias prieglobsčio prašytojų patalpas. Pradėję tokiu atveju numatytas procedūras VSAT pareigūnai apie tai informavo Migracijos departamentą, nagrinėjantį prieglobsčio Lietuvoje prašymus.

Gavus visų užsieniečių testų dėl COVID-19 rezultatus bus sprendžiamas klausimas dėl jų apgyvendinimo vietos. Sulaikytųjų tapatybės nustatinėjamos.

Vilkiko vairuotoją VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pasieniečiai uždarė į areštinę ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną. Latvijos piliečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokurorė.

Vilkikas su puspriekabe saugomi VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA