Vakcinacijai užsiregistravusią kaunietę papiktino gauta žinutė | Kas vyksta Kaune

Vakcinacijai užsiregistravusią kaunietę papiktino gauta žinutė

R. Tenio, skaitytojos nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Neformalaus švietimo pedagogė kreipėsi į portalą „Kas vyksta Kaune“ dėl kilusio nesusipratimo dėl numatytos vakcinacijos. Mergina gavo pranešimą, apie registraciją vakcinavimui Vilniuje, nors ji gyvena Kaune, taip pat ir pasirinktas skiepas nebuvo toks, kokį ji nurodė.

„Nesuprantu, darbovietė prašė nurodyti duomenis, ar norėsime vakcinuotis ir pasirinkti norimą vakciną, tačiau šiandien netikėtai sulaukiau žinutės, kad turėčiau atvykti į Vilnių ryt anksti ryte ir kad skiepys „AstraZeneca“ (dabartinė „Vaxzevria“ aut. pastaba), nors buvau nurodžiusi, jog skiepytis noriu „BioNTech-Pfizer“ arba „Moderna“ vakcina“, – pasakojimą pradėjo ji.

Anot merginos, dirbančios švietimo srityje, ji susisiekė su savo darbovietės administraciją ir pranešė apie neatitikimus, paaiškėjo, kad tokias klaidingas žinutes gavo ne vienas kolega. O administracija patikino, kad Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro atstovai nurodė, kad klaidingas trumpąsias žinutes gavo daug žmonių, nes buvo tvarkomi IT gedimai.

„Žmonės dirba, o žinutes gauna net ne para iki skiepo, šiandien po pietų atsiuntė, kad ryt anksti ryte atvykti, tai palaukit, gal reikia iš anksto derinti tokius dalykus?“, – piktinosi mergina.

Po kelių akimirkų mergina gavo antrąją žinutę, kurioje buvo nurodytas teisingas miestas, tačiau nurodyta vakcina vis dar liko „AstraZeneca“. Moteris vėl kreipėsi į darbovietės administraciją, tačiau administratorė teigė duomenys buvo pateikti teisingi, bet nesuprantanti, kodėl vakcinavimo centrui jie perduoti klaidingi ir žmonėms numatytos kitos vakcinos nei buvo planuota.

„Kalbėjom su kolegom, visi gavo tas pačias žinutes, kad skiepys „AstraZeneca“ nors daugelis buvo pasirinkęs kitas vakcinas. Tai kam tada leisti rinktis, jei galutinis variantas vis tiek nusprendžiamas už tave? Juokingiausia, kad prisiskambinti niekam neįmanoma, nieks nekelia, o kažkas iš kolegų sakė, kad kadangi gauta didelė siunta tos būtent „AstraZeneca“ vakcinos, tai visus ja ir skiepys“, – situaciją aiškino ji.

Su atsakingomis institucijomis susisiekti ketvirtadienio vakarą nepavyko, gavę informacijos publikaciją papildysime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA