Pasitikrinkite, ar jūsų neapgavo: penkios balandžio 1-osios netikros naujienos | Kas vyksta Kaune

Pasitikrinkite, ar jūsų neapgavo: penkios balandžio 1-osios netikros naujienos

„Universal Music“ ir Kaunas 2022 ir "Facebook" nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Minint Melagių dieną lakią fantaziją į pagalbą pasitelkė ne tik specialiosios tarnybos, neįvertinę jautraus laikotarpio pasekmių juokavo ir merai. Ketvirtadienį taip pat pranešta apie netikėtą radinį netoli Kauno pilies, planus ilginti Palangos tiltą ir Lietuvą aplankiusią bene didžiausią pop muzikos žvaigždę. Visa tai – tik gyventojų budrumo tikrinimas.

Žali greitosios pagalbos automobiliai

Ketvirtadienio rytą Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis pranešė apie dalyvavimą pilotiniame projekte „Būk matomas 2021“. Rajono GMPS neva bendradarbiaujant kartu su Vilniaus Gedimino technikos universiteto Specialiojo transporto katedros mokslininkais ir Lietuvos policijos akademijos dėstytojais gavo rekomendacijas dėl automobilių žymėjimo efektyvesnėmis eismo dalyvių matymui signalinėmis spalvomis.

2020 m. gegužę įvykusi avarija, į kurią pateko mūsų GMP automobilis, dar kartą priminė, kad eisme – nelaimė gali tykoti bet kur. Nors policijos tyrimas parodė, kad mūsų vairuotojas nekaltas, tačiau mūsų neapleido mintis, kaip tapti dar labiau matomiems ir priversti kitus eismo dalyvius suklusti, neprarasti budrumo.

Taip priėmėme sprendimą pakeisti mūsų GMP automobilių spalvinį žymėjimą, perklijuoti juos žalios spalvos juostomis ir inicijuoti Lietuvos standarto LST 1299 keitimą. Pagal praktinius „greitukių“ bandymus realaus eismo sąlygomis, piko metu, gavome atsakymą, kad GMP automobilis ženklintas žalios spalvos juostomis yra saugesnis ir labiau pastebimas“, – rašė Kauno rajono GMPS.

Greitosios medicinos pagalbos automobiliai esą tapo ne tik panašūs į policijos, bet turi ir sumontuotą naują eismo stebėjimo bei kontrolės įrangą, kuri nuolatos fiksuoja Kelių eismo taisyklių pažeidimus, o surinkta informacija automatiškai siunčiama kelių policijai.

Nežinomo žvėries išnara

Balandžio 1-osios rytą pranešta ir apie žvejų sujudimą netoli Kauno santakos. Esą rytinės žūklės Nemune metu, netoli Kauno pilies, į vieno iš žvejų plūdę atsimušė ir už jos užsikabino vandenyje teliuskuojantis daiktas.

Negalėdamas paprastai jo atsikratyti, žvejys buvo priverstas bristi į patvinusią upę ir atkabinti nuo kabliuko. Ištraukus paaiškėjo, kad laimikis nei dydžiu, nei išvaizda yra nepanašus į žuvį ar kokį kitą vandens gyvį. Nesuprasdamas, ką rado, pagalbos vyras paskambino į Aplinkos apsaugos organizaciją.

Pranešime teigiama, kad ketvirtadienio rytą įvykio vietą buvo iškviestas radinio apžiūrėti mokslininkas paleontologas Metodijus Nastarauskas. Tačiau iš karto tiksliai identifikuoti šio keisto radinio nepavyko. Pasak mokslininko, tai – primenanti roplio išnarą nežinomo žvėries oda, daug didesnė nei šiose vietovėse galimo rasti roplio liekana, o pagal paviršiaus struktūrą – suakmenėjusi ir, tikriausiai, labai sena.

Žvėries išnara / Kaunas 2022 nuotr.

Kaune rasta žvėries odos išnara esą išgabenta nuodugniam įvertinimui. Laboratorijoje ją toliau tirs mokslininkų grupė: istorikai, archeologai ir zoologai. Jie teigia, kad šis įvykis galėtų atverti naujų įžvalgų šiuolaikinės Kauno miesto mitologijos tyrimuose.

Visgi “Mitinis Kauno Žvėris” yra Kauno pasakojimo projektas. Daugiau informacijos apie projektą čia.

Pop muzikos žvaigždė Lietuvoje

„Justinas Bieberis pastebėtas Vilniaus oro uosto VIP terminale. Panašu, kad vizito į Lietuvą tikslas – slaptas klipo filmavimas kitam albumo „Justice“ singlui“, – trumpą žinutę į elektroninį paštą ketvirtadienio rytą gavo portalas „Kas vyksta Kaune“.

Tiesa, prie laiško buvo pridėtos ir kelios slapčia užfiksuotos nuotraukos.

Vėliau „Universal Music“ atstovė patvirtino, kad šis pranešimas žiniasklaidai tebuvo balandžio 1-osios pokštas.

„Sputnik V“ vakcinos siunta atkeliauja į Lietuvą

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis savo „Facebook“ paskyroje ketvirtadienį pasidalijo įrašu, kuriame teigia, kad į Raseinių rajoną atvyksta „Sputnik V“ vakcina. Meras teiravosi žmonių, kokia jų nuomonė.

Andriaus Bautronio įrašas / „Facebook“ nuotr.

Į tokį pokštą sureagavo ir Sveikatos apsaugos ministerija. Jie netrukus išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame tikinama, kad tokia informacija neatitinka realybės – „Sputnik V“ vakcina skiepytis nuo koronaviruso Lietuvoje galimybės nėra.

Ketvirtadienio popietę A. Bautronio pokštas iš socialinio tinklo buvo pašalintas.

Naujovės Palangoje

Informacinė svetainė PrieJūros.lt pranešė apie Palangos miesto planus ilginti tiltą į Baltijos jūrą ir dar kelis kurorto laukiančius pokyčius.

„Sprendžiant klausimą, kaip suvaldyti žmonių srautus ant Palangos tilto vasarą, svarstoma ilginti tiltą, o artimiausiu metu įvesti naujas taisykles“, – rašoma pranešime ir priduriama, kad vienu metu ant tilto galės būti ne daugiau kaip 123 žmonės.

Dėl srautų valdymo planuojama įvesti 1 euro mokestį ir įrengti automatinius vartelius. Taip pat vienam žmogui ant tilto esą bus galima būti ne ilgiau kaip 15 min., o su skiepų pasu praėjimo rinkliavai bus taikoma 100% nuolaida.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA