Dėl vartotojų teisių pažeidimų „Senukų“ internetinei parduotuvei skirta 2,8 tūkst. eurų bauda | Kas vyksta Kaune

Dėl vartotojų teisių pažeidimų „Senukų“ internetinei parduotuvei skirta 2,8 tūkst. eurų bauda papildyta įmonės komentaru

Asociatyvi / Įmonės nuotr.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) išnagrinėjo bylą dėl UAB „Kesko Senukai Digital“ Civilinio kodekso ir Vartotojų teisių apsaugos įstatymo nuostatų pažeidimų – bendrovė neteikė atsakymų į vartotojų pretenzijas, daliai besikreipusių vartotojų nepristatė užsakytų prekių ar laiku negrąžino sumokėtų pinigų už negautas ar grąžintas prekes.

Kaip rašoma VVTAT pranešime žiniasklaidai, tarnyba sulaukė 33 vartotojų prašymų dėl UAB „Kesko Senukai Digital“ internetinėje parduotuvėje užsakytų prekių bei nevykdomų įsipareigojimų.

Bendrovė ne tik nepristatė vartotojų užsakytų prekių, tačiau dažnai vienašališkai atšaukė užsakymus, neteikė atsakymų į pretenzijas per įstatyme numatytą terminą ir numatytomis sąlygomis bei laiku negrąžino sumokėtų pinigų.

Vertindama tyrimo aplinkybes, VVTAT komisija pažymėjo, kad verslininkas, skirtingai nei vartotojas, yra laikytinas profesionalu, todėl jam yra keliami aukštesni atidumo bei rūpestingumo reikalavimai. Vykdydamas įsipareigojimus, verslininkas privalo įvertinti aplinkybes, galinčias turėti įtakos vartotojų užsakytų prekių pristatymui bei kitų įsipareigojimų įvykdymu, elgtis sąžiningai bei pagal įstatymų ar sutarties nurodymus.

Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, už Vartotojų teisių apsaugos įstatymo 21 straipsnio 2 ir 3 dalyse, Civilinio kodekso 6.228(11) straipsnio 2 dalyje bei 6.359 straipsnio 2 dalyje nurodytų reikalavimų nesilaikymą UAB „Kesko Senukai Digital“ skirta 2 750 eurų bauda.

VVTAT nutarimas per 30 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos gali būti apskųstas teismui Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

Papildyta balandžio 1 dieną 09.26 val.

Į susiklosčiusią situaciją sureagavo ir „Kesko Senukai Digital” direktoriaus pavaduotojas komercijai Paulius Palinauskas, jo teigimu, laikini draudimai vykdyti prekybą fizinėse parduotuvėse žiemos švenčių laikotarpiu lėmė kelis kartus išaugusius užsakymų kiekius internetinės prekybos platformose.

„Tuo pačiu COVID-19 pandemija visame pasaulyje sutrikdė sklandų prekių logistikos darbą. Siekdami užtikrinti greitą ir sklandų prekių pristatymą klientams, pakeitėme logistikos ir pristatymo partnerius, o Klientų aptarnavimo centras, sulaukęs gerokai daugiau vartotojų užklausų, stengėsi kaip įmanoma operatyviau jas išspręsti.

Klientų aptarnavimui skiriame didelį dėmesį ir atsakingai sprendžiame kiekvieną individualų atvejį. VVTAT gautos vartotojų pretenzijos sudarė 0,02 proc. nuo visų to laikotarpio užsakymų skaičiaus. Detaliai išanalizavę gautas vartotojų pretenzijas, aiškinamės įvykusių klaidų priežastis, kad ateityje jos nepasikartotų.

Atsiprašome klientų už patirtus nepatogumus ir dedame visas pastangas bei tobuliname vidinius procesus, kad mūsų el. parduotuvėse įsigytas prekes būtų galima grąžinti greitai, sklandžiai ir patogiai”, – komentare teigė P. Palinauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA