M.A.M.A apdovanojimų drama tęsiasi: pasipiktinimą sukėlė Kauno savivaldybės piniginė parama renginiui | Kas vyksta Kaune

M.A.M.A apdovanojimų drama tęsiasi: pasipiktinimą sukėlė Kauno savivaldybės piniginė parama renginiui

DELFI / O. Gurevičiaus nuotr.

Didelį ažiotažą sukėlę M.A.M.A. muzikiniai apdovanojimai toliau išlieka dėmesio centre, paaiškėjo, kad renginiui piniginę paramą skyrė ir Kauno miesto savivaldybė. Dėl vykusio renginio pasipiktinimo neslėpę gyventojai teigė, kad surengtas masinis renginys yra pasityčiojimas karantino besilaikantiems žmonėms.

Kaip rašė LRT, Kauno miesto savivaldybės mero patarėjas Tomas Jarusevičius teigė, kad paramą nuspręsta teikti atsižvelgiant į tai, kad ceremonija buvo planuota tiesioginės transliacijos formatu televizijos eteryje be žiūrovų.

„Dėl suprantamų priežasčių pilnavertis renginys įvykti negalėjo, bilietai į jį nebuvo parduodami, todėl klausimas, ar šįkart renginį galima vadinti komerciniu. Čia galima plačiau diskutuoti. Įvertinus šiandieninius karantino ribojimus, nutarta prisidėti, sukuriant šventę kauniečiams ir visos Lietuvos žmonėms. Bent jau nuotoliniu būdu“, – sako Kauno mero patarėjas.

T. Jarusevičius tvirtino, kad Kauno miesto savivaldybė niekaip neprisidėjo prie renginio scenarijaus kūrimo ir nėra atsakinga už dalyvių neatsakingus veiksmus renginio metu.

Prie laidos filmavimo paramos prisidėjo ne tik Kauno savivaldybė, kadangi organizatoriai prašė didesnės sumos, buvo surastas papildomas rėmėjas, kaip rašė LRT, prie paramos 20 tūkst. eurų prisidėjo ir Kauno „Akropolis“.

„Šis rėmėjas solidžiai remia daugelį Kaune vykstančių renginių, – tikina Kauno miesto savivaldybės atstovas. – Taigi, ta suma pasidalijo į dalis ir Kauno miesto indėlis tapo trečdaliu mažesnis“, – LRT teigė T. Jarusevičius.

Anksčiau TV3 televizijos vadovė Laura Blaževičiūte kilus skandalui teigė, kad renginiu šio įvykio pavadinti negalima, jos nuomone, tai buvo paprastos laidos filmavimas.

„Teigti, kad tai buvo renginys – negalima ir tai yra tik išvedžiojimai. Nebuvo jokių muzikinių numerių, tai buvo kaip laidos filmavimas“, – anksčiau situaciją komentavo ji.

Apie šį savivaldybės fiasko pasisakė ir visuomenininkas Andrius Tapinas, jis negalėjo atsistebėti, kauniečių pinigai buvo skirti komerciniam renginiui.

„Negalvojau dar ką nors rašyti apie MAMA – regis, viskas jau išsakyta. Bet Kauno savivaldybė paserviravo tiesiog vyšnią ant torto. Paaiškėjo, kad MAMA renginys (ar TV laida? Ar renginys? sulaukė 45 000 eurų finansinės Kauno savivaldybės paramos. Tiesa, prašė 65 000 eurų, bet Kaunas išspaudė tik 45K, dar 20K užmetė Kauno Akropolis“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė jis.

„Kauno miesto patarėjas Tomas Jarusevičius aiškina, kad miesto parama skirta, nes vargu ar šis renginys gali būti pavadintas komerciniu. Tomas dar nežino, kad šitas renginys apskritai nėra renginys, o TV transliacija, tai Kaunas galimai tiesiog parėmė TV3“, – komiškai į situaciją pažvelgė jis.

„Mero patarėjas tvirtina, kad renginio scenarijus nebuvo derintas su savivaldybe, bet aš manau, kad būtent šitą kadrą buvo paprašyta įdėti, kad parodytų mero Matijošaičio požiūrį į kauniečių pinigus, savo miesto menininkus ir bendrą suvokimą apie kultūrą. O šiaip vidurinis OG Version pirštas kiekvienam kauniečiui kainavo tik 15 centų. Tai nėra taip labai ir brangu“, – pasidalintą kontraversišką necenzūrinį atlikėjo gestą komentavo A. Tapinas.

Primename, kad didžiulis renginio filmavimas buvo surengtas praėjusį savaitgalį ir iš karto sulaukė didelio dėmesio, nes gyventojų nuomone, buvo pažeistas ne vienas karantino ribojimas. Nebuvo laikomasi saugumo reikalavimų, vyko renginys, kurio metu į Kauno „Žalgirio“ areną sugužėjo daugybė svečių iš kitų savivaldybių, nors galiojo ir judėjimo ribojimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA