S. Kairys baiminasi, kad pasipiktinimą sukėlę M.A.M.A apdovanojimai gali apsunkinti sprendimus dėl karantino | Kas vyksta Kaune

S. Kairys baiminasi, kad pasipiktinimą sukėlę M.A.M.A apdovanojimai gali apsunkinti sprendimus dėl karantino papildyta

ELTA 2021/03/30 09:05
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kultūros ministras Simonas Kairys būgštauja, kad viešojoje erdvėje pasipiktinimo bangą sukėlę Lietuvos muzikos M.A.M.A apdovanojimai neapsunkintų galimybių toliau švelninti suvaržymus kultūros renginiams. Tuo metu Prezidentūros Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovė Jolanta Karpavičienė sako, kad vienareikšmiškai vertinti šeštadienį vykusių apdovanojimų negalima ir reikėtų palaukti atitinkamų institucijų vertinimo.

„Aš ko labiausiai bijau… kad mes tikrai buvome gerą kelią nuėję, radę puikų kontaktą su Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Aš manau, kad jau greitai būtume priėję prie realių atlaisvinimų sprendimų, bet ši situacija sukelia šiek tiek aistrų ir tikiuosi, kad tos aistros neapsunkins kelio ir toliau kryptingai atlaisvinti kultūros sektorių ir atskirų jo dalių“, – LRT radijui antradienį kalbėjo ministras S. Kairys.

„Kaip jau savaitgalį teko sureaguoti į apdovanojimų ceremoniją, organizatoriai išties neįvertino ir visuomenės emocijų lygio (…). Ši istorija gali apsunkinti galimybes artimiausiu metu, jog laikantis saugumo reikalavimų vyktų „realūs“ renginiai“, – LRT radijui sakė ministras.

Neigiamas testas nepateisina saugumo taisyklių nesilaikymo

Visgi J. Karpavičienė skeptiškai vertina renginio organizatorių pasiteisinimus, kad visi apdovanojimų dalyviai turėjo neigiamus COVID–19 testus. Tai, pasak prezidento patarėjos, nereiškia, kad galima nebesilaikyti būtinų saugumo reikalavimų.

„Reikėtų įvertinti visas aplinkybes. Atitinkamos institucijos ėmėsi administracinės teisenos. Palaukime jų vertinimo ir tuomet galėsime spręsti. Pabrėžiu, kad reikia elgtis labai atsakingai ir netgi ta aplinkybė, jog yra atliktas testas, gautas neigiamas atsakymas, tai nereiškia, kad mes neturime laikytis visų saugumo reikalavimų, kaukių dėvėjimo“,– „Žinių radijui“ antradienį teigė J. Karpavičienė.

Prezidento patarėja taip pat akcentavo, kad šis renginys parodė tam tikrą visuomenės sąmoningumą ir nesitaikstymą su neatsakingu elgesiu pandemijos sąlygomis.

M.A.M.A. apdovanojimai

„Labai svarbu suvokti, kad tai taip pat yra situacija, kuri parodė prevencinį imunitetą – tai sukėlė rezonansą, privertė mus visus dar kartą susimąstyti, kaip turime atsakingai elgtis ir kartu ieškoti būdų, kaip įveikti pandemiją, nes tik kartu, suvokdami savo atsakomybes, prisiimdami rizikas, imdamiesi saugumą užtikrinančių priemonių galime tą situaciją įveikti“,– tvirtino J. Karpavičienė.

Primename, kad dėl Kaune šeštadienio vakarą vykusio M.A.M.A. apdovanojimų renginio, sukėlusio pasipiktinimo bangą, Lietuvos policija pradėjo aplinkybių tikslinimą. Muzikiniai M.A.M.A. apdovanojimai viešojoje erdvėje sulaukė kritikos dėl griežto karantino sąlygomis surengtos „puotos maro metu“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA