Ilgajam savaitgaliui stiprinamos policijos pajėgos: patariama iš anksto pasiruošti dokumentus | Kas vyksta Kaune

Ilgajam savaitgaliui stiprinamos policijos pajėgos: patariama iš anksto pasiruošti dokumentus

Kas vyksta Kaune, DELFI 2021/03/30 11:47
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policija ruošiasi artėjančiam ilgajam Velykų savaitgaliui, į pagalbą pasitelkti žadama daugiau pareigūnų. Apie tai LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ kalbėjo Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas.

Jis teigė, jog ruošiamos gausesnės policijos pajėgos, kad nereikėtų praleisti kelių valandų eilėse.

„Išanalizavome šią situaciją, tikrai įsivertinome. Vakar turėjome pasitarimą su apskričių policijos vadovais, aptarėme, kad ateinantį savaitgalį, kai vėl intensyviai dirbsime Lietuvos keliuose, tokių spūsčių maksimaliai išvengti, padaryti jas kiek įmanoma mažesnėmis. Didinti tikrinančių pareigūnų skaičių, postų pralaidumą. Tikrai ieškosime priemonių, kad žmonėms nereikėtų iki 2 valandų stovėti ir laukti“, – LRT radijui sakė A. Paulauskas.

Jis, visgi, pripažino, kad eilėse prie patikros postų gali tekti palaukti 30–40 minučių. „Nes srautas yra gana didelis. O mes savo pareigą turime atlikti“, – sakė policijos atstovas.

A. Paulauskas apgailestavo, kad teisę į kitą savivaldybę keliauti turintys iš anksto nepasirūpina dokumentais.

„Tuomet mūsų pareigūnai fiziškai užtrunka daugiau laiko, turi prisijungti prie duomenų registro, turi pasitikrinti duomenų bazėse. (…) Siekiant išvengti eilių yra didelis prašymas gyventojams iš anksto pasiruošti“, – ragino A. Paulauskas.

Pašnekovas priminė, kad nėra būtina su savimi turėti fizinių dokumentų, užtenka juos nusifotografuoti.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad judėjimo ribojimai tarp savivaldybių yra pratęsti iki pat balandžio 6 dienos. Šiuo laikotarpiu leidžiamas judėjimas žiedinėse šalies savivaldybėse. Taip pat policija praneša, kad judėti į kitą savivaldybę galima dėl tam tikrų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA