Pandemija pakoregavo „Kaunas Jazz“ planus: nukeliamas G. Porterio ir Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas | Kas vyksta Kaune

Pandemija pakoregavo „Kaunas Jazz“ planus: nukeliamas G. Porterio ir Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas

DELFI nuotr.

Dėl koronaviruso pandemijos įvedus karantiną ir draudžiant visus koncertus Lietuvos teritorijoje, šių metų kovą Kauno „Žalgirio“ arenoje numatytas Gregory Porterio bei Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas nukeliamas.

Vieno populiariausių pasaulio džiazo dainininkų G. Porterio atstovai patvirtino, kad festivalio „Kaunas Jazz“ sezono pažiba turėjęs tapti koncertas bus surengtas šių metų gruodžio 6 dieną. Renginio vieta nesikeičia – koncertas su Kauno miesto simfoniniu orkestru įvyks Kauno „Žalgirio“ arenoje. Visi į šį koncertą įsigyti bilietai galioja, jų keisti nereikia.

„Tai, kad esame priversti nukelti šį koncertą, turbūt niekam nėra netikėtumas. Visiems „Kaunas Jazz“ bičiuliams dėkojame už kantrybę. Džiaugiamės, kad mūsų bičiulio Gregory Porterio nusiteikimas tikrai nesikeičia, – jo koncertas su Kauno miesto simfoniniu orkestru būtinai įvyks, apie atšaukimą nėra jokių kalbų, tačiau datą neišvengiamai pakoregavo pandemija. Tikimės, kad Gregory Porterio ir orkestro koncertas prieš Kalėdas suteiks šilumos, džiaugsmo ir taps sugrįžimo į normalų gyvenimą ženklu“, – sako „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

Festivalio organizatorių teigimu, prieš dešimtmetį išgarsėjęs G. Porteris – vienas ryškiausių šių dienų muzikos fenomenų. Jo balsas spindi ne tik džiazo, bet ir popmuzikos scenoje. 2010-aisiais išleistas jo debiutinis albumas „Water“ buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui, o už trečiąjį, 2013-aisiais išleistą „Liquid Spirit“ dainininkas pelnė išsvajotą statulėlę. Šiandien jo kolekcijoje – jau du „Grammy“ apdovanojimai. Pažymėtina, kad ir naujausias, pernai išleistas dainininko albumas „All Rise“ taip pat nominuotas „Grammy“ apdovanojimui.

Daugiau informacijos apie kitus 31-ojo festivalio „Kaunas Jazz“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, renginius ir tikėtinus jų datų keitimus bus pranešta artimiausiu metu, aiškėjant situacijai dėl galimybės rengti koncertus pandemijos metu, praneša organizatoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA