Kauniečių veidus nutvieskė pavasarinės saulės spinduliai | Kas vyksta Kaune

Kauniečių veidus nutvieskė pavasarinės saulės spinduliai

R. Tenio nuotr.

Praėjusį savaitgalį Kauną dar dengė sniegas, bet šią savaitę orai pasikeitė kardinaliai, o pamažu šylančias dienas vainikavo saulėtas penktadienis. Malonia pavasariška šiluma miesto centre lepinosi dešimtys kauniečių, nenuoramų saulės spindulių nublizgintos jų akys – „Kas vyksta Kaune“ nuotraukų galerijoje.

Miestiečiai šiomis dienomis nėrė iš sunkių žieminių striukių ir išsitraukė iš kišenių saulės akinius. Daugybė žmonių su knyga ar geru draugu greta nusėdo Laisvės alėjos suoliukus, gaudė šilumą Santakos parke – kas sportavo, kas augintinius vedžiojo ar meškerę užmetė.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienį orus lems anticiklono šiaurinė dalis. Didesnėje šalies dalyje bus debesuota su pragiedruliais ir sausa, temperatūra dieną kils iki 8–13 laipsnių šilumos, o šilčiausia bus Suvalkijoje.

Šeštadienio naktį anticiklonas pamažu trauksis į rytus, naktis bus nepastoviai debesuota, be lietaus, tik vietomis formuosis rūkas. Dvelks nestiprus pietinių krypčių vėjas, temperatūra naktį Kaune sieks apie 4-5 laipsnius šilumos, o dieną kils net iki 13 laipsnių.

Tiesa, sekmadienio naktį per Lietuvą slinks atmosferos frontas, todėl daugumoje vietovių sodriai palis, kiek atvės. Apysmarkis pietryčių vėjas dangumi gins debesis, neramią naktį išliks apie 0–5 laipsnius šilumos, o sekmadienio dieną daugelyje vietų vėl nulis, vyraus tik 6–9 laipsnių šiluma. Detalią Kauno orų prognozę rasite čia.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Vyriausybė penktadienį nusprendė pratęsti karantiną iki balandžio 30 d., taip pat atnaujinti judėjimo ribojimus nuo kovo 27 d. iki balandžio 5 d. – judėti ir vėl bus galima tik tarp žiedinių savivaldybių.

Policijos generalinio komisaro Renato Požėlos teigimu, policija ateinančiomis dienomis ypatingą dėmesį skirs šalies kurortams bei viešose vietose neleistinai besibūriuojantiems asmenims. Be to, judant žiedinėse savivaldybėse ir toliau taikomi visi karantino reikalavimai.

Transporto priemonėje, išskyrus miesto, tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto priemones ar transporto priemones, kuriomis vykstama į darbo vietą ar iš jos, vienu metu leidžiama būti ne daugiau kaip dviejų asmenų arba vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narių grupėmis.

Tuo metu nuo kovo 6 d. viešose atvirose vietose leidžiama būti ne didesnėmis nei penkių asmenų arba dviejų šeimos ar dviejų namų ūkio narių grupėmis. Taip pat leidžiami dviejų šeimų ar dviejų namų ūkių artimi kontaktai, šventės atvirose erdvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA