Kaunietis užfiksavo iš anksto sudėtų blokų pasekmes: į iškvietimą skubėję medikai turėjo apsisukti | Kas vyksta Kaune

Kaunietis užfiksavo iš anksto sudėtų blokų pasekmes: į iškvietimą skubėję medikai turėjo apsisukti

Vyriausybei nusprendus atnaujinti judėjimo ribojimus, drastiškos priemonės grįžo ir į Kauną, kaip anksčiau rašė portalas „Kas vyksta Kaune“, mieste vėl pradėti dėlioti betoniniai blokai, kuriais bandoma uždaryti dalį įvažiavimų į Kauno miestą, nors judėjimo ribojimai žiedinėms savivaldybėms ir netaikomi. Kaunietis pasidalijo vaizdo įrašu, kuris atkreipia dėmesį į tokių priemonių naudojimo problematiką.

Iš pirmo žvilgsnio vaizdo įraše dėmesį patraukė prieš eismą važiuojantis greitosios medicinos pagalbos automobilis, tačiau vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas Ernestas paaiškino kas įvyko.

„Pirma bandė važiuot į teisingą išvažiavimą, bet ten blokai, tada bandė į priešpriešinį, bet ir ten blokai“, – nemalonų įvykį nupasakojo jis.

Apie 18 val. vakaro užfiksuoti vaizdai iš tiesų neramino dėl savo pobūdžio, su įjungtais specialiais mėlynais švyturėliais ir specialiu įspėjamuoju garso signalu vykęs greitosios medicinos pagalbos ekipažas turėjo apsisukti ir į iškvietimą vykti kitu maršrutu.

„Tai ne incidentas, tai baisus absurdas, kai dėl per anksti primėtytų blokų negali greitoji pravažiuot. Ribojimai tik nuo vidurnakčio, o blokai atsirado prieš patį piką. Greitoji Ašigalio gatve tikrai labai skubėjo, iš tolo girdėjosi sirenos, bet ten strigo…“, – absurdišką situaciją pasakojo Ernestas.

„Galėtumėt pasidomėti ar spėjo į pagalbą“, – teiravosi jis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad penktadienį Ministrų kabinetas keisdamas karantino dokumentą nusprendė, jog judėjimo ribojimai tarp savivaldybių įsigalioja nuo kovo 27-osios iki balandžio 6-osios. Tiesa, net ir įsigaliojus ribojimams judėjimas tarp žiedinių savivaldybių ir toliau bus leidžiamas.

Tai reiškia, kad asmuo, gyvenantis, pavyzdžiui, Kauno rajono savivaldybėje, gali vykti į Kauno miesto savivaldybę, tačiau negali vykti į Jonavos rajono savivaldybę.

Susisiekus su Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties vyresnioji pamainos gydytoja, ši pakomentavo, jog jeigu gatve važiuoja greitosios ekipažas su įjungtais garsiniais ir šviesos signalais, reiškia, kad jie keliauja į itin skubų įvykį, tai gali būti kraujuojantis žmogus, gimdymas ir panašūs iškvietimai.

Pasiteiravus ar užblokuoti keliai sudaro problemų medikams vykstantiems į iškvietimus, ji paminėjo, kad važiuojantys greitosios ekipažai naudojasi navigacijos sistemomis, tačiau apie užblokuotus kelius kartais praneša ir policijos pareigūnai – apie sudėtus betoninius blokus pranešimų gauta nebuvo.

„Ekipažai važiuoja naudodamiesi navigacijos sistemomis, stengiasi važiuoti trumpiausiais keliais, kad kuo greičiau pasiektų pacientus, kartais taip nutinka, kad pasitaiko remontai kelyje. Kartais policija perduoda informaciją apie užblokuotus kelius ar kitas kliūtis, tačiau apie šiuos užtvarus neinformavo“, – teigė vyresnioji pamainos gydytoja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA