Išpuolis Laisvės alėjoje – policijai pranešta apie kraupią „instaliaciją“ | Kas vyksta Kaune

Išpuolis Laisvės alėjoje – policijai pranešta apie kraupią „instaliaciją“

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2021/03/26 13:52
DELFI nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Penktadienio rytą Laisvės alėjoje praeiviai galėjo stebėti nekasdienį vaizdą: šalia „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022” biuro dirbo policijos pareigūnai, būriavosi darbuotojai. Atvykę į darbą jie aptiko šiurpoką radinį – prie vitrininio stiklo lipnia juosta prilipintas ir apdegintas lėles, o laiškų dėžutėje – kaukolę imituojančią plastiko kaukę su mįslingais užrašais.

Į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai, kadangi prie stiklo priklijuotas lėles bandyta padegti, atvyko ir ugniagesių atstovai.

„8.08 val. buvo gautas pranešimas, kad Laisvės al. 36 ant pastato lango užmesta medžiagos skiautė, bandyta ją padegti. Tai pat įtariama, kad bandyta patekti į patalpas“, – „Delfi“ sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

Policijos pareigūnai paėmė bei išsivežė ne tik prie vitrininio stiklo rastus lipnios juostos likučius su apdegusių lėlių fragmentais, bet ir laiškų dėžutėje buvusią kaukę su mįslingais užrašais. Incidento vietoje paimti DNR mėginiai.

Viešosios įstaigos „Kaunas 2022” komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Mindaugas Reinikis patikslino, kad apžiūrėjus biuro patalpas nustatyta, jog pašaliniai asmenys į vidų nebuvo patekę.

Pasak M. Reinikio, šis incidentas – arba vandalizmo aktas, arba pakrikusios psichikos žmogaus poelgis. Jis vylėsi, kad policijos pareigūnai gana greitai nustatys kas tai padarė – šioje vietoje gausu vaizdo stebėjimo kamerų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA