„Kalniečių“ griuvėsius pakeis modernus prekybos ir verslo centras | Kas vyksta Kaune

„Kalniečių“ griuvėsius pakeis modernus prekybos ir verslo centras

Organizatorių nuotr.

Šią savaitę gavus visus reikiamus leidimus prasidėjo rekonstrukcijos darbai vienoje istorinių Kauno vietų. Savanorių pr. 375 esantis, dar prieš tris dešimtmečius veikęs ir ilgus metus apleistas prekybos pastatas atgims naujam gyvenimui. Jo vietoje įsikurs modernus prekybos ir verslo centras su išskirtinėmis erdvėmis gyventojams.

Rekonstruotame 6 aukštų, beveik 7 tūkst. kv. m. ploto pastate įsikurs maisto prekių tinklo parduotuvė, vaistinė, kepyklėlė, gurmaniškų prekių parduotuvės bei kitos prekybos vietos, taip pat verslo centras ir jauki laisvalaikio erdvė darbuotojams bei gyventojams. Objektas yra šalia pagrindinių gatvių, todėl pasak projektą vystančios įmonės vadovo, Aurimo Bičiūno, bus patogiai pasiekiamas ir važiuojantiems magistraliniu keliu Vilnius–Kaunas–Klaipėda.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ anksčiau rašė apie projekto pristatymą ir architektų išsakytą nuomonę ir projekto galimus trūkumus.
Tęsia prekybos tradiciją

Pasak pastatą projektavusios įmonės „NEBRAU“ architektų, naujojo PC vieta svarbi istoriškai, todėl norėta išlaikyti pirminę pastato paskirtį bei atgaivinti miesto gyventojų prisiminimus apie kadaise čia buvusį prekybos centrą.

„Nuo 1988–ųjų čia veikė prekybos centras „Kalniečiai“ – vienas moderniausių prekybos centrų tuometiniame Kaune. Ilgus metus laikytas tuščias ir apgriuvęs pastatas po rekonstrukcijos išlaikys autentišką paskirtį, tačiau bus gerokai patogesnis gyventojams, lankytojams bei verslui. Palyginti su pastato pirmtaku, rekonstruojamas PC bus aiškesnių formų, tačiau iš aplinkos išsiskirs parinktomis medžiagomis ir fasado apdailos sprendimais“, – pasakoja projektavimo įmonės „NEBRAU“ architektas Lukas Tarnauskas.

Pirmiausia – patogumas vietos gyventojams

Pasak L. Tarnausko iš karto už PC pastato prasideda miegamasis mikrorajonas „Kalniečiai“, todėl gyventojų patogumui nuspręsta išlaikyti senojo pastato principą ir PC pastatu atskirti gyvenamąją erdvę nuo judrių miesto gatvių, bei suprojektuoti praėjimus, palengvinančius judėjimą pėstiesiems.

Pagrindinis PC įėjimas numatomas iš Savanorių prospekto – čia bus įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė, atnaujinti pėsčiųjų šaligatviai. Rekonstruojant pastatą bus sutvarkytos ir šalia jo esančios gyvenamosios erdvės prieigos: planuojama įrengti saugius pėsčiųjų takus su apšvietimu, naują vaikų žaidimo aikštelę, sutvarkyti žaliąsias zonas.

Originali erdvė ant stogo

Iš automobilių, elektromobilių bei dviračių stovėjimo aikštelės, suprojektuotos ant pastato stogo bus galima patekti į verslo centrą bei originalią viešąją erdvę. Čia bus nedidelis parkas su dekoratyviniais želdiniais bei suoliukais, veiks kavinės, o šeštame pastato aukšte suprojektuota stogo terasa su plačiai į miestą atsiveriančiu vaizdu bus pritaikyta privatiems renginiams.

Rekonstrukcijos darbų pabaiga numatyta 2022 m. pirmoje pusėje. Rekonstrukcijos darbų vykdymas ir priežiūra patikėta statybų valdymo įmonei UAB „Contestus“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA