Į LKF prezidentus nusitaikęs R. Javtokas pateikė E. Jakilaičiui netikėtą pasiūlymą | Kas vyksta Kaune

Į LKF prezidentus nusitaikęs R. Javtokas pateikė E. Jakilaičiui netikėtą pasiūlymą

delfi.lt 2021/03/25 16:24
DELFI ir R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Nors iki Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimų liko dar pusė metų, juose dalyvausiantys asmenys pamažu pradeda atskleisti savo kortas.

Po antradienį lrytas.lt portale pasirodžiusios publikacijos populiarus visuomenės veikėjas, žurnalistas ir prodiuseris Edmundas Jakilaitis socialiniuose tinkluose patvirtino, jog LKF prezidento rinkimuose palaikys Roberto Javtoko kandidatūrą.

Buvęs krepšininkas R. Javtokas šiuo metu yra Kauno „Žalgirio“ klubo sporto direktorius. Anot E. Jakilaičio, R. Javtokas jam netikėtai pasiūlė užimti LKF viceprezidento pareigas, jei būtų išrinktas prezidentu.

Jei R. Javtokas taptų naujuoju LKF vadovu, antrojo viceprezidento vietą užimtų vienas garsiausių šalies krepšinio specialistų Jonas Kazlauskas.

„Krepšinio federacijos reikalais nelabai domėjausi – skaičiau, kad Arvydo Sabonio, kuris, aišku, geriausiai tinka atstovauti Lietuvos krepšiniui, kadencija baigiasi ir gal dar kelis paviršutinius dalykus apie šią organizaciją.

Neturiu ten nei draugų, nei, juo labiau, nedraugų. Kai prieš kelias savaites į darbą užsukęs Robertas Javtokas paklausė, ar sutikčiau būti Krepšinio feferacijos viceprezidentu, jei jis būtų išrinktas prezidentu, labiau nei nustebau”, – socialiniame tinkle „Facebook” rašė E. Jakilaitis.

„Tuomet jis pasakė, kad kitu viceprezidentu būtų gerbiamas Jonas Kazlauskas, glaustai išdėstė savo viziją ir suformulavo mano atsakomybės sritis – veiklos skaidrumo didinimas, atsivėrimas visuomenei, darbingų, abipuse pagarba grįstų santykių su žiniasklaida ir visuomene kūrimas, ėmiau svarstyti, ir po kiek laiko sutikau.

Niekuomet nebuvau pagalvojęs, kad savo veikloje kažkaip būsiu susijęs su krepšiniu, bet ką gali žinoti. Tai dar, toli gražu, nėra joks įvykęs faktas. O viceprezidneto pareigos yra visuomeninės, t.y. neapmokamos ir, tikiuosi, labai daug laiko neatimtų. Tiesa, tai gali būti gera galimybė dažniau sugrįžti į Kauną. Linkiu Robertui geriausios sėkmės”, – esamą situaciją apžvelgė jis.

Primename, kad po Tokijo olimpinių žaidynių baigsis antroji LKF prezidento A. Sabonio kadencija.

„BasketNews.lt“ podkaste prieš keletą dienų buvo skelbta, kad tarp kitų kandidatų užimti Lietuvos krepšinio vadovo pareigas yra Ramūnas Butautas bei Rimantas Kaukėnas. Krepšinio kuluaruose yra minima ir dabartinio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidento Remigijaus Milašiaus kandidatūra.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA