S. Skvernelis kreipėsi į I. Šimonytę: gal galima atlikti koronaviruso testą ir nueiti į teatrą? | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis kreipėsi į I. Šimonytę: gal galima atlikti koronaviruso testą ir nueiti į teatrą?

Kas vyksta Kaune, BNS, 2021/03/25 11:58
DELFI nuotr.

Seimo opozicijos lyderis, buvęs premjeras Saulius Skvernelis siūlo Vyriausybei atverti teatrus žmonėms su neigiamu COVID-19 testu, padarytu prieš parą, ar tiems, kurie jau prasirgę ir paskiepyti.

Politiko teigimu, tai galėtų pagerinti žmonių savijautą, padėti teatrams ir paskatinti žmones testuotis. „Tai būtų tam tikras pozityvas – ir teatrą paremtume, galėtų menininkai vykdyti savo veiklą, galiausiai būtų paskatinimas testuotis, nes testavimo apimtys žiauriai kritusios, ir vakcinuotis“, – BNS ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, šiuo metu žmonės „kritiškai pervargę“, todėl laikas priimti politinį sprendimą. Pasak buvusio Vyriausybės vadovo, užtikrinti saugumo reikalavimus teatruose būtų įmanoma.

„Parduotume elektroninius bilietus, turime vardinius bilietus – žinome, kas ten buvo, ateiname jau su imunitetu ar neigiamu testu, laikomės saugumo reikalavimų. Jeigu kažkas įvyktų, atsekti kontaktus būtų labai paprasta“, – teigė opozicijos lyderis.

„Nuo kažko pradėti reikia šioje sudėtingoje situacijoje, skaičiai kyla, bet manau, kad rizika čia būtų minimali“, – pridūrė jis.

Anot jo, Vyriausybė galėtų pagalvoti ir apie dalinį COVID-19 testo kainos kompensavimą žmonėms, turintiems bilietą į teatrą.

„Jeigu būtų dar tam tikra kompensacija – bent jau 50 proc., tai būtų iš tikrųjų verta plojimų Vyriausybei“, – kalbėjo S. Skvernelis, dar kartą pabrėžęs, kad tuo pačiu teatre reikėtų laikytis ir saugaus atstumų bei kitų reikalavimų.

Siūlo motyvuoti per pozityvą

Tokią pat idėją S. Skvernelis išreiškė socialiniame tinkle „Facebook“ ir viešai kreipėsi į premjerę Ingridą Šimonytę.

„Siūlau pabandyti motyvuoti žmones per pozityvą. Jei galima atlikti COVID–19 testą ir išvykti atostogauti į Maldyvus, gal galima sudaryti žmonėms galimybę atlikti testą ir nueiti į teatrą?”, – kreipdamasis į premjerę I. Šimonytę teigė S. Skvernelis.

„Ką laimėsime? Pirma, suteiksime žmonėms galimybę vėl džiaugtis mūsų spektakliais, įkvėpti laisvės ir meno oro gurkšnį po ilgos priverstinės pertraukos. Antra, suteiksime galimybę scenos meno žmonėms vėl grįžti į sceną, užsiimti veikla, kurios jie neabejotinai labai pasiilgo. Trečia, sudarysime galimybę finansiškai iš dalies atsigauti meno įstaigoms. Ketvirta, skatinsime testuotis ir efektyviai žinoti ir kontroliuoti galimų susirgimų atvejus“, – vardijo privalumus premjeras.

Buvęs premjeras taip pat teigė, jeigu teatrų atvėrimas būtų sėkmingas, būtų galima pagalvoti ir apie kino teatrų, koncertų ar sporto varžybų lankymą.

„Suprantu, kad mano siūlymas sulauks kritikos – kodėl tik teatrai? Pradėkime nuo svarbiausio, pažiūrėkime, kaip seksis, tuomet galima žengti kitus žingsnius – koncertai, kino teatrai, sporto varžybos. Girdėjau ir argumentus, kad neigiamo testo turėjimas nereiškia, kad žmogus nėra viruso platintojas, ar kad jis nesusirgs rytoj. Taip, rizikų yra, bet jas ir siūlau minimalizuoti“, – sako ekspremjeras.

Tuo metu I. Šimonytė trečiadienį sakė, kad dėl epidemiologinės situacijos kalbėti apie papildomus karantino sušvelninimus artimiausiu metu nėra pagrindo. Lietuvoje šiuo metu teatrai, kino neveikia, koncertai nevyksta, o sporto varžybos galimos tik be žiūrovų dėl paskelbto karantino, siekiant sumažinti COVID-19 plitimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA