Narkotikai ir krūvą grynųjų kaunietį įklampino iki pažastų | Kas vyksta Kaune

Narkotikai ir krūvą grynųjų kaunietį įklampino iki pažastų

ELTA 2021/03/24 17:52
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas 38-erių metų kaunietį I. D. pripažino kaltu dėl neteisėto praturtėjimo. Vyras jau ne kartą teistas už kitus nusikaltimus, paskutinį kartą – už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Teismas, skirdamas nuosprendį, subendrino pastarąją bausmę su ankstesniąja bausme ir skyrė jam laisvės atėmimą 13-kai metų, pranešė prokuratūra.

Teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, tyrimą atliko Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis, 2017 metų spalį I. D. nuomojame bute buvo atlikta krata. Jos metu pareigūnai vonios kambaryje aptiko paslėptus 74 tūkstančius eurų grynųjų pinigų. Dar 835 eurai surasti kitose buto vietose.

Vyras iš pradžių teigė, kad pinigai priklauso jam, esą dalį jų jis pasiskolino iš lombardo buto remontui, o kitą dalį – iš privataus asmens, nes ketino pirkti sklypą. Vėliau I. D. pakeitė parodymus ir nurodė, kad visi šie pinigai yra ne jo, o priklauso pažįstamam iš Vokietijos. Tačiau bylą nagrinėjęs teisėjas nepatikėjo šia teisiamojo versija.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas pripažino, kad I. D. veiksmai, padarant jam inkriminuotą nusikaltimą, visiškai įrodyti, abejoti jo kaltumu pagrindo nėra. Teismas nustatė, kad pinigai pas vyrą atsidūrė neteisėtai, todėl, kaip tai ir numatyta baudžiamajame įstatyme, juos konfiskavo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA