A. Armonaitė apie karantino planą: gali būti, kad grįšime prie judėjimo ribojimų | Kas vyksta Kaune

A. Armonaitė apie karantino planą: gali būti, kad grįšime prie judėjimo ribojimų

ELTA 2021/03/23 16:06
Asociatyvi / R. Tenio nutr.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad, šalyje sparčiai plintant britiškosios atmainos COVID-19 virusui, neatmetama galimybė, jog bus grįžtama prie griežtesnių mobilumo ribojimų.

„Tikiuosi, kad tie verslai, kuriuos ką tik atidarėme, galės veikti saugiai pasinaudodami testavimo galimybėmis. Tai yra mano lūkestis. Dėl apribojimų matome, kad yra savivaldybių, kuriose pastebime dominuojamą britiškosios atmainos koronavirusą, ir yra savivaldybių, kuriose situacija yra žymiai geresnė. Tad, matyt, perspektyvu kalbėti apie žmonių mobilumo ribojimus“, – „15min“ antradienį teigė ministrė.

„Suprantu, kad tai visus vargina, ir suprantu, kad visuomenės psichikos sveikatai turi įtakos nematyti savo artimųjų, mes tai vertinsime. Bet gali būti, kad grįšime prie judėjimo ribojimų“, – pridūrė A. Armonaitė.

Tuo metu vertindama galimybes toliau pamažu atverti ekonomiką bei verslą, A. Armonaitė pabrėžė, kad, net ir blogėjant epidemiologinei situacijai, karantino tęsti amžinai nebus galima.

„Esame pateikę pasiūlymus Sveikatos apsaugos ministerijai dėl lauko kavinių atidarymo. Suprantame, kad gal ne visi norės atsidaryti. (…) Kaip bus – mums reikia daugiau duomenų. Žinome, kad auga užsikrėtimų skaičiai, kad, pavyzdžiui, Vilniuje jau dominuoja britiškos atmainos COVID-19, kuris yra labiau užkrečiamas.

Tad tam tikri apribojimai, deja, privalės likti. Bet aktualijos lieka panašios – juk amžiniai karantine gyventi irgi negalėsim. Tad ekonomikos atidarymo planas turės išlikti“, – akcentavo ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA