VMI krėtė Kauno greito maisto užkandines | Kas vyksta Kaune

VMI krėtė Kauno greito maisto užkandines 38 patikrinimai, 36 pažeidimai

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Daugelis maitinimo įstaigų šiuo metu išgyvena ne pačius lengviausius laikus – restoranų ir kavinių veikla apribota dėl karantino, maistą galima teikti tik išsinešimui. Panašu, kad nesąžiningi greito maisto užkandinių, kurių veikla nebuvo sustabdyta, savininkai nutarė pasinaudoti situacija ir, tikėdamiesi išvengti mokesčių administratoriaus dėmesio, nuslėpti dalį uždirbtų pajamų bei nemokėti mokesčių.

Verslininkų viltys nepasiteisino – Kauno ir Alytaus apskrityse atlikus 38 šio tipo maitinimo įstaigų patikrinimus, tik dviem atvejais pažeidimų nenustatyta.

„Suprantame, kad pandemijos laikotarpiu situacija maitinimo sektoriuje yra įtempta, tačiau padėtis veikiančiose greitojo maisto užkandinėse kelia nerimą“, – pranešime žiniasklaidai situaciją komentavo Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) viršininkė Judita Stankienė.

„Specialistai lankėsi užkandinėse, įsikūrusiose Kauno mieste ir rajone, taip pat Jonavoje, Kėdainiuose, Raseiniuose, Prienuose, Birštone, Alytuje, Druskininkuose. Pažeidimų nustatoma beveik kiekvieno patikrinimo metu“, – sakė J. Stankienė, pažymėdama, kad aktyvaus mokesčių administratoriaus dėmesio užkandinės sulauks ir toliau.

Dažniausias pažeidimas – pajamų neapskaitymas, kai klientams neišduodamas fiskalinis kasos aparato kvitas. Atlikus 38 patikrinimus nustatyti net 33 tokie atvejai. Pasitaikė ir kitų pažeidimų. Pavyzdžiui, vienoje iš maitinimo įstaigų rasti net trys nelegaliai dirbantys asmenys, kai kur nebuvo pateikti privalomi dokumentai, susiję su alkoholio inventorizacija, kasos aparatų techniniai pasai.

„Kviečiame gyventojus būti neabejingais ir prisidėti prie kovos su šešėlinės ekonomikos apraiškomis. Paprasčiausias būdas tai padaryti – visuomet prašyti kasos aparato kvito arba kito pinigų sumokėjimą patvirtinančio dokumento“, – priminė Kauno AVMI viršininkė J. Stankienė.

Kauno AVMI informuoja, kad gyventojai, pastebėję galimus mokestinius pažeidimus, apie tai pranešti gali VMI pasitikėjimo telefonu 1882, taip pat užpildę elektroninę formą VMI internetinėje svetainėje. Pranešėjų anonimiškumas garantuojamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA