Profsąjunga: mokytojams turi būti sudaryta galimybė pasiskiepyti prieš kontaktinį darbą | Kas vyksta Kaune

Profsąjunga: mokytojams turi būti sudaryta galimybė pasiskiepyti prieš kontaktinį darbą

BNS 2021/03/22 09:24
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į kontaktinį darbą grįžtantiems mokytojams turi būti sudaryta galimybė pasiskiepyti, pirmadienį teigia Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga.

Ji reikalauja suteikti pirmumo teisę skiepytis mokytojams, grįžtantiems konsultuoti abiturientų.

Profesinė sąjunga atkreipia dėmesį, kad mokytojai dalykininkai, kurie ves konsultacijas baigiamųjų klasių mokiniams, nėra paskiepyti nuo COVID-19 viruso bei nėra įtraukti į prioritetines grupes.

„Švietimo sistemoje nesukurta jokia efektyvi karantino valdymo sistema. Laiko pasiruošti buvo užtektinai, tačiau kiekvienas Vyriausybės nutarimas kelia sumaištį ir sėja nepasitikėjimą Vyriausybės darbu. Mokiniams gauti sklandų mokymą labai svarbu, tačiau neleisime to daryti mokytojų sveikatos ir gyvybės sąskaita“, – teigia profesinės sąjungos pirmininkas Egidijus Milešinas.

Profesinė sąjunga ragina Vyriausybę kuo skubiau įtraukti visus mokytojus ir kitus švietimo sektoriaus darbuotojus į prioritetinę vakcinavimo grupę, suteikiant pirmenybę tiems, kurie nuo pirmadienio turėtų pradėti vesti konsultacijas baigiamųjų klasių mokiniams.

Mokykloms nuo pirmadienio leidžiama rengti konsultacijas kontaktiniu būdu ne daugiau kaip penkiems abiturientams.

Lietuvoje lapkričio 7-ąją paskelbus antrąjį visuotinį karantiną, dauguma moksleivių perėjo į nuotolinį ar mišrų mokymąsi, pradinukai, išskyrus keturias Vilniaus mokyklas, į klases nėjo nuo gruodžio vidurio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA