Įvertino pirmąjį 100 naujos Vyriausybės darbo dienų | Kas vyksta Kaune

Įvertino pirmąjį 100 naujos Vyriausybės darbo dienų

delfi.lt 2021/03/21 13:36
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kovo 20-ąją sukanka šimtas dienų nuo tada, kai prisiekė ir darbą pradėjo Ingridos Šimonytės vadovaujamas ministrų kabinetas. Politologai mano, kad su pagrindiniu uždaviniu – suvaldyti koronavirusą – Vyriausybė kol kas tvarkosi neblogai, tačiau kritikuoja ministrus dėl nesuderintų pasisakymų, atsargumo priimant sprendimus ar dėl to, kad dažnai sprendimai priimami kitokie, nei žadėta.

Mykolo Romerio universiteto (MRU) polotologas Virgis Valentinavičius, kad su pagrindine savo užduotimi Vyriausybė kol kas tvarkosi neblogai.

„Kažkaip mes visi pamiršome, kad gruodžio mėnesį, kai šita Vyriausybė pradėjo dirbti, susirgimų skaičius per dieną buvo arti 4000. Dabar jis sumažintas iki 400–500 per dieną.

Šita Vyriausybė paveldėjo Lietuvą labai sunkioje padėtyje ir jai teko nedėkingas uždavinys mokantis dirbti įveikinėti krizę, kuri buvo keleriopai sunkesnė nei ta, su kuria susidūrė Sauliaus Skvernelio Vyriausybė pavasarį“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo V. Valentinavičius.

„Pagrindinis uždavinys kol kas išspręstas, pandemija šiame etape suvaldyta, bet turime augančias įtampas dėl verslo interesų, plyšius koalicijoje, skirtingus pranešimus tarp ministrų“, – pridūrė jis.

V. Valentinavičius, kaip ir kiti ekspertai, turi pastabų ministrų kabinetui dėl komunikacijos.

„Akivaizdu, kad ponas Dulkys, atėjęs iš Valstybės kontrolės, dar ne iki galo supranta, kad svarbu informaciją pateikti greitai ir valdyti informacijos pateikimą. Dabar Sveikatos apsaugos ministerija daugeliu klausimų bėga iš paskos – reaguoja ar tai į prezidento pasakymą, ar dar kažkieno. Planingo darbo, aprūpinant visa reikalinga informacija žiniasklaidos atstovus, nesimato“, – sakė V. Valentinavičius.

Jį stebina kritiška prezidento pozicija šios Vyriausybės ir sveikatos apsaugos ministro atžvilgiu

„Stebina todėl, kad prezidentas apskritai nelabai turėjo nuomonės apie buvusios Vyriausybės pandemijos valdymą.“

„Galbūt ir tuo galima paaiškinti, kad Dulkys kartais yra per daug atsargus, nori apsidrausti ir bijo daryti sprendimus“, – svarstė politologas.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) politologas Lauras Bielinis sako, kad per šimtą dienų iš Vyriausybės matėme tik keletą ministrų ir premjerę.

Jis taip pat sutinka, kad tiek premjerės, tiek ministrų kalbėjimas yra labai nesuderintas.

„Labai dažnai besiklausantys žmonės sutrinka, išsigąsta arba išvis nežino ką daryti, nes vieną dieną pasakoma vienaip, kitą nusprendžiama kitaip“, – kalbėjo L. Bielinis.

Tačiau ir jo nuomone, Vyriausybės veikla valdant koronavirusą pakankamai efektyvi.

„Ko gero, neverta pernelyg Vyriausybės kritikuoti dėl pandemijos, nes jos suvaldymas nėra tiktai Vyriausybės reikalas. Tai visos visuomenės sąmoningumo, požiūrio į ligą [reikalas]“, – laidoje „Delfi diena“ sakė politologas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA