Atnaujinamas paveiktų šalių sąrašas: keičiasi ir izoliacijos išimčių tvarka | Kas vyksta Kaune

Atnaujinamas paveiktų šalių sąrašas: keičiasi ir izoliacijos išimčių tvarka

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Penktadienį atnaujintą paveiktų šalių sąrašą, iš kurių atvykus taikomos griežtesnės izoliacijos sąlygos, papildė Kipro Respublika, Palestina, Lenkijos Respublika, šį sąrašą „paliko“ Izraelio Valstybė, Slovėnijos Respublika. Taip pat nuo šiol keliautojai, kuriems galėtų būti taikoma izoliacijos išimtis, privalės pateikti tai įrodančius dokumentus, tam, kad jiems nereikėtų izoliuotis.

Jeigu dokumentai pateikiami oro ar jūrų uoste, izoliacijos išimtis pritaikoma iš karto. Jeigu asmuo neturi galimybės pateikti šių dokumentų iškart, juos galima atsiųsti el. pašto adresu izoliacija@nvsc.lt. Patvirtinimas apie pritaikytą išimtį bus išsiųstas elektroniniu laišku. Iki patvirtinimo gavimo asmenys laikomi izoliuotais asmenimis.

Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime pažymėta, kad dokumentų, įrodančių, kad asmuo persirgo COVID-19 pateikti nereikia, jei liga buvo diagnozuota Lietuvoje ir duomenys pateikti informacinėje sistemoje.

Šis sprendimas priimtas dėl to, kad dalis keliautojų, prieš kelionę pildydami keliautojų anketą NVSC tinklalapyje nurodydavo neva jiems taikomą izoliacijos išimtį, tačiau NVSC specialistams patekimo į šalį vietoje paprašius tai pagrindžiančių dokumentų, jų neturėdavo.

Izoliacijos taisyklėse nustatytas izoliacijos išimtis galima rasti NVSC interneto svetainėje adresu nvsc.lrv.lt/isimtys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA