Plintant „britiškajai“ koronaviruso atmainai, galimi lokalūs savivaldybių uždarymai | Kas vyksta Kaune

Plintant „britiškajai“ koronaviruso atmainai, galimi lokalūs savivaldybių uždarymai

BNS 2021/03/19 14:29
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Plintant „britiškajai“ COVID-19 atmainai, galimi lokalūs užsidarymai savivaldybėse, kuriose situacija bus blogiausia, teigia premjerės patarėja sveikatos klausimais Živilė Gudlevičienė.

„Jeigu rodikliai ims blogėti, apie tolesnius atlaisvinimus kalba turėtų būti santūresnė ir peržiūrimi scenarijai, ką galime atverti ir ko negalime atverti“, – BNS penktadienį sakė patarėja.

„Būtų svarstomi, ko gero, lokalūs užsidarymai tose savivaldybėse, kuriose situacija tikrai blogėtų“, – pridūrė ji.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija ketvirtadienį pranešė apie dar 108 naujus „britiškosios“ COVID-19 atmainos atvejus.

Daugiausia – Vilniaus ir Marijampolės apskrityse (68 ir 11).

„Matyti, kad iš tiesų „britiškoji“ atmaina plinta Lietuvoje. Jeigu vasario ėminiuose buvo nustatyta 13 proc., tai dabar jau 21,6 proc. ši atmaina paplitusi iš visų ėminių (…) Situaciją reikia stebėti. Visa tai rodo, kad atmaina plinta, bet greitis nėra toks labai didelis“, – teigė Ž. Gudlevičienė.

Pasak jo, nuo šios atmainos plitimo priklauso ir karantino atlaisvinimų tempas bei masiškumas.

„Kadangi vis dėlto didėja procentas, reikia stebėti, ir todėl tie atlaisvinimai tikrai negali būti skubūs, masiniai“, – kalbėjo premjerės patarėja sveikatos klausimais.

Iki šiol Lietuvoje nustatyti 188 „britiškosios“ COVID-19 atmainos atvejai. Ekspertai sako, kad ši atmaina greičiau plinta ir lemia didesnį mirtingumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA