Vyriausybė spręs dėl visų pradinukų sugrąžinimo į mokyklas | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė spręs dėl visų pradinukų sugrąžinimo į mokyklas

BNS, ELTA 2021/03/17 08:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį svarstys planą grąžinti į mokyklas visus pradinukus. Siūlymus Vyriausybei parengė Sveikatos apsaugos bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, po konsultacijų su ekspertais.

„Vyriausybė spręs dėl saugaus visų pradinukų sugrąžinimo į mokyklas. Sprendimai atskiroms savivaldybėms priklausys nuo epidemiologinės situacijos kiekvienoje jų“, – BNS sakė premjerės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį teigė, kad švelninant kai kuriuos šalyje įvestus karantino apribojimus turėtų pasirodyti ir pradinukų sugrįžimo į mokyklas projektas.

„Šią savaitę vėliau, kai švietimo ir sveikatos ministrai sudėlios normalų pasiūlymų tekstą, svarstysime dėl sąlygų, kuriomis pradinukai galėtų grįžti į kontaktinį ugdymą“, – antradienį teigė ministrė pirmininkė.

Premjerė I. Šimonytė taip pat teigė, kad, pradinukams leidus grįžti į mokyklas, testavimas dėl COVID-19 kaupinių metodu greičiausiai nebūtų taikomas. Pasak ministrės pirmininkės, visuotiniai periodiniai kaupinių testavimai kiekvieną savaitę būtų pernelyg sudėtinga ir klausimas, ar prasminga užduotis.

Todėl, anot premjerės, pradinukų saugumą bus bandoma užtikrinti kitomis kontrolės priemonėmis.

Šiuo metu į klases leista grįžti tik tiems pradinukams, kai užtikrinamas moksleivių ir pedagogų testavimas kaupinių metodu. Tokiu būdu kontaktinis ugdymas atnaujintas keturių sostinės mokyklų pradinėse klasėse, artimiausiu metu tai planuojama padaryti dar maždaug 60-yje šalies įstaigų.

Lietuvoje lapkričio 7-ąją paskelbus antrąjį karantiną, dauguma moksleivių perėjo į nuotolinį ar mišrų mokymąsi, pradinukai, išskyrus minėtas išimtis, į mokyklas neina nuo gruodžio vidurio iki šiol.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA