L. ir P. Kazlauskai atsisveikinti su A. Paltinu atvyko laidotuvių išvakarėse: dėkojame už mielas gyvenimo akimirkas kartu | Kas vyksta Kaune

L. ir P. Kazlauskai atsisveikinti su A. Paltinu atvyko laidotuvių išvakarėse: dėkojame už mielas gyvenimo akimirkas kartu

delfi.lt 2021/03/16 10:35
Arvydo Paltino laidotuvės / Asmeninio archyvo nuotr.

Antradienį į paskutinę kelionę išlydimas muzikas Arvydas Paltinas. Vasario 1-ąją, Vokietijoje, Manheimo miesto ligoninėje mirusio scenos legendos Nelly Paltinienės vyro palaikai atguls Vilniaus Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje, šalia žmonos.

Į laidojimo namus nuo 10.00 val. iki 13.00 val. prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios šiandien kviečiami visi, norintieji atsisveikinti. Tuo tarpu artimi Paltinų šeimos bičiuliai, dainininkų pora Liveta ir Petras Kazlauskai šarvojimo salėje A. Paltiną pagerbė laidotuvių išvakarėse, pirmadienį.

„Šiandien liūdna diena. Atsisveikinome su didž. Gerbiamu maestro Arvydu Paltinu. Ilsėkis ramybėje, mielas Arvydai. Nuoširdžiai dėkojame už mielas gyvenimo akimirkas kartu, už nuostabias dienas, kurios dar ilgai džiugins mūsų visų širdis“, – socialiniame tinkle rašė su „Delfi“ skaitytojais nuotraukomis besidalinanti L. Kazlauskienė.

Pasidalintuose įrašuose matyti, kad A. Paltinas pagerbiamas ne tik maldomis, bet ir dainomis. Garsios Paltinų poros draugas, kunigas Karolis Petravičius šalia urnos atliko jautrią dainą.

A. Paltino palaikai Lietuvą pasiekė kovo 5-ąją.

Vasario 1-ąją „Delfi“ apie netektį patvirtino kunigas, artimas garsios poros bičiulis Arūnas Peškaitis. Jis pranešė, kad A. Paltino palaikai atguls šalia jo mylimos žmonos.

„Be jokios abejonės, kapavietė skirta dviem“, – sakė kunigas.

Į ligoninę A. Paltinas buvo paguldytas sausio pabaigoje. „Į ligoninę Arvydas prieš tris dienas buvo paguldytas dėl plaučių uždegimo. Paskui prasidėjo sepsis, buvo įvesta dirbtinė koma. Dirbtinėje komoje jis ir mirė“, – patikindamas, kad vyras nesirgo koronavirusu „Delfi“ komentavo A. Peškaitis.

Paltinas buvo populiaraus estradinio ansamblio „Kopų balsai“ vadovas, išugdęs daugybę Lietuvos estrados solistų. Jis buvo Klaipėdos kultūros namų meno vadovas, dirbo mokytoju Klaipėdos vaikų muzikos mokykloje, vadovavo akordeonistų orkestrui. Praėjusiais metais vyras išgyveno savo žmonos, dainininkės Nelly Paltinienės netektį.

Paskutinį savo atodūsį 91-erių N. Paltinienė išleido savo namuose Manheime, Vokietijoje, vasario 29-ąją dieną. Dar prieš mirtį dainininkė išreiškė norą, kad ji būtų palaidota Lietuvoje, kurią ji mylėjo visa širdimi. Tąkart A. Peškaitis pasakojo, kad skaudžią netektį išgyvenantis Nelly vyras sugebėjo nepalūžti ir su užgriuvusiais sunkumais tvarkėsi tvirtai.

„Jis laikosi neblogai. Aišku, kad tai didžiulis sukrėtimas, smūgis – juk kartu jie buvo 57-erius metus. Nepaisant to, susidarė toks įspūdis, kad jis mobilizavosi, kadangi dabar tvarko dokumentus dėl jos palaikų pargabenimo į Lietuvą. Žinoma, jam padeda ir draugai“, – pastebėjo pašnekovas.

Primename, kad Vokietijoje paskutinius savo gyvenimo metus praleidusi N. Paltinienė gydėsi sudėtingas peršalimo komplikacijas. Tačiau net gulėdama ligos patale ji neprarado optimizmo, bendravo su kolegomis, šeimos nariais ir vis prisimindavo tuos, kurie lankė jos koncertus. Anot artimo šeimos draugo A. Peškaičio, A. Paltinas žmoną slaugė iki paskutinės minutės.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA