Kas dedasi atidarius didžiuosius Kauno prekybos centrus? | Kas vyksta Kaune

Kas dedasi atidarius didžiuosius Kauno prekybos centrus?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo kovo 15 d. Lietuvoje atnaujinti veiklą leidus visoms parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko, Kaune duris atvėrė didieji ūkio ir buities prekių centrai, o miestiečiai nieko nelaukę nurūko apsipirkti. Portalo žiniomis, pirmoje dienos pusėje lauke klientų eilės nesidriekė, bet žmonių srautas buvo nemažas.

Kauniečiai pirmadienį iki vidurdienio pilnus pirkinių vežimėlius stūmė tiek „Depo“, tiek „Senukų“ ir „Ermitažo“ automobilių stovėjimo aikštelėse. Keli žmonės dėl klientams tenkančio ploto ribojimo laukė tik prie „Ermitažo“, kitur prekyba vyko intensyviai, bet be eilių – zujo tiek kasdienių buities prekių, tiek statybinių medžiagų užsukę pirkėjai.

Apie atsidarančias ne maisto prekių parduotuves prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ pirmadienį skelbė savo portale ir „Facebook“ puslapyje. Be „Senukų“ čia jau veikia „JYSK“, „Sportland“, „Winner sport“, „Peek & Cloppenburg“ bei kitos parduotuvės, kurių visą sąrašą su darbo laikais galima rasti čia.

Kauno „Akropolis“ apie atnaujintą parduotuvių darbo laiką kol kas nepaskelbė, tuo metu „Senukai“ pirmadienį socialiniame tinkle praneša apie atvertas fizines parduotuves, palankia verslininkams bei pirkėjams žinia pasidalijo ir „Ermitažas“.

„Primename, kad apsipirkimo metu svarbu užtikrinti savo ir kitų saugumą – laikytis bent dviejų metrų atstumo, dėvėti nosį ir burną dengiančias veido kaukes ir dezinfekuoti rankas“, – įspėja „Ermitažas“, šių reikalavimų privalu laikytis visur.

Nuo kovo 15 d. taip pat dirba Vilniaus „Ikea“ bei prekių užsakymo ir atsiėmimo vietos Kaune ir Klaipėdoje. „Ikea“ korporatyvinės komunikacijos vadovė Baltijos šalims Renata Dantė naujienų agentūrai ELTA sakė, kad parduotuvėje vienu metu gali būti 850 lankytojų, bus laikomasi visų saugumo priemonių, reikalui esant – ribojami srautai.

Tikimasi, kad ir atvėrus parduotuvę dalis pirkėjų ir toliau apsipirks internetu. „Dalis tikrai toliau apsipirks internetu, kita dalis, ką matome iš pirkėjų įpročių, norės ateiti į fizinę prekybos vietą ir prieš priimant sprendimą apžiūrėti, paliesti savo norimus baldus ar aksesuarus. Manome, kad fizinės prekybos vietos integruosis į elektroninę prekybą, tai reiškia, kad pirkėjas greičiausiai ateis į parduotuvę apžiūrėti, pasikonsultuoti, bet sprendimą pirkti ar patį užsakymo procesą atliks namuose internetu“, – teigė R. Dantė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nuo pirmadienio leidžiama veikti parduotuvėms ir paviljonams, turintiems tiesioginį įėjimą iš lauko klientams arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės ar paviljono klientai. Dirbti taip pat gali visi kioskai, išskyrus tuos, kurie yra turgavietėse. Nustatyta, kad parduotuvėse vienam klientui turi būti skiriamas ne mažesnis nei 20 kvadratinių metrų plotas arba aptarnaujamas vienas asmuo.

Taip pat atidaromi muziejai, galerijos, ekspozicinės erdvės, kurių bilietai turės būt platinami tik elektroniniu būdu. Vienam lankytojui šiose vietose turi tekti ne mažesnis nei 30 kvadratinių metrų plotas, lankytojai gali ateiti ne daugiau kaip po du, nebent yra iš vienos šeimos.

Antrojo visuotinio karantino ribojimai šalyje įvesti nuo lapkričio 7-osios, gruodžio viduryje jie sugriežtinti. Vasario pabaigoje Vyriausybė pratęsė karantiną iki kovo pabaigos. Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir mažesnėms ne maisto prekių parduotuvėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA