Kontaktinį pradinį ugdymą Kaune atnaujinančios mokyklos vis dar laukia sprendimų | Kas vyksta Kaune

Kontaktinį pradinį ugdymą Kaune atnaujinančios mokyklos vis dar laukia sprendimų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitės pradžioje paaiškėjo, kurios Kauno mokyklos pageidauja atnaujinti kontaktinį pradinio ugdymo procesą, tačiau šį penktadienį situacija išlieka vis dar neaiški – laukiama Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimų dėl tvarkos, pagal kurią bus leidžiama dirbti. Preliminariai planuojama, kad pradinukai į mokyklas anksčiausiai galės sugrįžti kovo 22 d.

Kaip portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė, planuojama, kad Kaune eksperimentiniu būdu kontaktinis ugdymas bus atnaujintas 4 švietimo įstaigose: Kauno Panemunės pradinėje mokykloje, Karalienės Mortos mokykloje, Erudito licėjuje bei Šiaurės licėjaus Kauno skyriuje. Šių mokyklų sąrašas savaitės pradžioje pasiūlytas Vyriausybei.

„Po sąrašo pateikimo sulaukėme ir daugiau įstaigų prašymų leisti prisijungti prie kontaktinio ugdymo proceso atnaujinimo eksperimento. Tačiau startuoti planuojame su keturiomis, o projektui pasiteisinus, pamažu būtume pasiruošę prijungti ir daugiau įstaigų“, – sako E. Andriuškienė.

Pasak savivaldybės atstovės, renkantis mokyklas, pagrindinis prioritetas buvo teikiamas mokinių skaičiumi nedidelėms įstaigoms, kurios galėtų užtikrinti visus saugumo reikalavimus. Atsižvelgta ir į tai, kad didžioji dalis šių mokyklų mokinių tėvų sutiko su tokiu pilotiniu projektu ir yra pasiruošę įgyvendinti jo sąlygas.

„Ne mažiau svarbu ir tai, kad šiose įstaigose didžioji dalis pedagogų yra paskiepyti nuo COVID-19. Skirtingose mokyklose paskiepyti nuo 71 iki 83 proc. pradinio ugdymo procese dalyvaujančių darbuotojų“, – pabrėžė E. Andriuškienė.

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojos, šiuo metu tiek minėtų mokyklų bendruomenės, tiek Visuomenės sveikatos biuras ir savivaldybės administracija ruošiasi galimam mokinių sugrįžimui, derinasi testavimo procesus ir saugumo reikalavimų užtikrinimą, operatyvios tarpusavio komunikacijos priemones.

„Laukiame Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos bei Švietimo ministerijų sprendimų su detalesne informacija, kaip toks pilotinis projektas turėtų būti įgyvendintas ir ar jis galės vykti visose minėtose įstaigose“, – sakė E. Andriuškienė.

Kad informacijos apie ugdymo proceso atnaujinimo tvarką laukia ir eksperimente pasiryžusios sudalyvauti Kauno mokyklos, patvirtino ir mūsų mieste veikiančios privačios Karalienės Mortos mokyklos atstovai.

Sprendimas leisti savivaldybėms savo pasirinktose ugdymo įstaigose atnaujinti kontaktinį pradinį ugdymą priimtas kovo 10 d. Nutarime skelbiama, kad ugdymo proceso atnaujinimas mišriu būdu ir nuolat atliekant testus dėl COVID-19 bei laikantis saugumo reikalavimų galės vykti nuo vasario 22 d. iki 2021 m. kovo 31 d. Tokia tvarka jau trečia savaitė taikoma Vilniaus miesto Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje.

Trečiadienį sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sakė, kad norą atverti duris pradinukams pareiškė 59 mokyklos 25-iose šalies savivaldybėse. Tarp jų Kauno rajono savivaldybė nėra minima. Tačiau penktadienį paaiškėjo, kad šis sąrašas gali ir išsiplėsti.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija yra skelbusi, kad mokyklos galėtų startuoti nuo kovo 15 dienos, tačiau reali situacija rodo, kad anksčiau kaip kovo 22 d. startuoti su eksperimento išplėtimu nepavyks – laukiama SAM patvirtintos tvarkos. Kada galima jos tikėtis, portalui „Kas vyksta Kaune“ ministerija pažadėjo atsakyti artimiausiu metu, gavę atsakymus – publikaciją papildysime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA