Pravieniškių pataisos namų pareigūno karjera baigėsi vos prasidėjusi | Kas vyksta Kaune

Pravieniškių pataisos namų pareigūno karjera baigėsi vos prasidėjusi

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnų atliktas netikėtas patikrinimas baigėsi jaunesniojo specialisto S. L. atleidimu iš tarnybos. Pas pataisos namų pareigūną buvo rasta draudžiamų daiktų.

Kaip penktadienį nurodoma Kalėjimų departamento pranešime, lapkritį Trečiojo sektoriaus pareigūnams atlikus netikėtą įeinančių į įstaigą pareigūnų ir darbuotojų patikrinimą, tarp asmeninių minėto pareigūno daiktų cigarečių pakelyje rasta SIM kortelė, o prie raktų – prisegta USB laikmena.

Dėl šio įvykio pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 226 str. 1 d., dėl neteisėto daiktų ir reikmenų įnešimo ar perdavimo laisvės atėmimo vietose laikomiems asmenims. Administracinė byla baigta šių metų sausio 28 dieną Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėjui priėmus nutarimą.

Įstaigai sulaukus įsigaliojusio teismo akto, šią savaitę Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai baigė tarnybinį tyrimą dėl Trečiojo sektoriaus jaunesniojo specialisto S. L. padaryto tarnybinio nusižengimo ir konstatavo, jog jaunesnysis pareigūnas S. L. padarė tarnybinį nusižengimą, t. y. savo veiksmais pažemino pareigūno vardą.

Nuo šiandien, kovo 12 d., Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos jaunesnysis specialistas S. L. atleistas iš tarnybos dėl pareigūno vardo pažeminimo.

Kalėjimų departamentas primena, kad bausmių vykdymo sistemos darbuotojams keliami aukšti elgesio standartai, todėl į kiekvieną atvejį dėl netinkamo pareigų atlikimo ar kito darbo drausmės pažeidimo reaguojama principingai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA