LSMU Kauno klinikinė ligoninė pagerbė savanorius padėjusius medikams pačiame pandemijos įkarštyje | Kas vyksta Kaune

LSMU Kauno klinikinė ligoninė pagerbė savanorius padėjusius medikams pačiame pandemijos įkarštyje

ELTA 2021/03/11 13:22
Asociatyvi / Kauno klinikų nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė, pernai lapkritį paskelbusi, kad personalui, balansuojančiam ant žmogiškų galimybių ribos, reikalinga pagalba, tapo pirmąja Lietuvos gydymo įstaiga, pradėjusia formuoti savanorių komandą. Netrukus savanorius ėmė kviestis Santaros klinikos, vėliau – ir kitos ligoninės.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos, Kovo 11-osios išvakarėse, LSMU ligoninė pagerbė savuosius savanorius už drąsą ir pilietiškumą ir padėkojo jiems už vertingą pagalbą.

„Savanoriai buvo pagrindinė jėga du kartus atkuriant ir ginant Lietuvos nepriklausomybę. Jau kitomis, pandemijos sąlygomis, kada pavojus taip pat labai didelis, savanoriai atėjo padėti mūsų ligoninei. Sunku žodžiais ar raštais įvardyti mūsų visų pagarbą ir dėkingumą“, – sakė LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. Albinas Naudžiūnas. įteikdamas savanoriams ligoninės padėkas.

Už ryžtą, už tai, kad parodė pavyzdį Lietuvai, savanoriams padėkojo ir LSMU Kauno ligoninės direktorė valdymui ir infrastruktūrai dr. Svetlana Kauzonienė. O savanorių koordinatorius, LSMU Kauno ligoninės Socialinės veiklos skyriaus vadovas Saulius Davainis prisiminė, kaip lapkritį prasidėjo jų registracija. „Maniau, kad atsilieps gal trys ar keturi savanoriai. O čia elektroniniame pašte išvydau per naktį pasisiūliusių net 76 žmonių pavardes. Tai buvo toks stiprus emocinis, iki tol nepatirtas ir nepamirštamas momentas. Iš viso ligoninei į pagalbą pasisiūlė 155 žmonės“, – kalbėjo S. Davainis.

Startinė medikų pagalbininkų komanda, pasak LSMU Kauno ligoninės atstovės Jūratės Kuzmickaitės, suformuota iš 30 savanorių, kurie buvo apmokyti ir parengti darbui. Vėliau talkinti paruošti dar 20 savanorių. Tarp jų daugiausiai buvo studijuojančių mediciną ar slaugą, bet savanoriavo ir visiškai kitokių specialybių žmonės: IT specialistai, pedagogai, sporto treneriai, kultūros darbuotojai.

Po darbo, švenčių dienomis, aukodami atostogas savanoriavo ir keletas nemedicininių padalinių ligoninės darbuotojų. LSMU Kauno ligoninėje, vienoje svarbiausių šalies gydymo įstaigų kovojant su COVID-19 epidemija, savanoriai dirbo įvairiuose skyriuose ir padaliniuose, nes rankų trūko visur.

„LSMU Kauno ligoninė pademonstravo puikią savanorių vadybą, leidusią operatyviai ir lanksčiai į šią veiklą įtraukti daug nepasirengusių žmonių“, – sakė Lietuvos „Carito“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė. Ši organizacija delegavo 8 savanorius.
Su Lietuvos „Caritu“ LSMU Kauno ligoninė pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Pablogėjus epideminei situacijai, ligoninė gali tikėtis ir savo rezervinio sąrašo, ir „Carito“ atsiųstų savanorių pagalbos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA